-->

Προ των πυλών ανεμβολίαστοι όσοι δεν κάνουν την τρίτη αναμνηστική δόση

Προ των πυλών ανεμβολίαστοι όσοι δεν κάνουν την τρίτη αναμνηστική δόση

Η κυβέρνηση με το κύμα της Όμικρον να σαρώνει όλη τη χώρα, σκέφτεται τρόπους να τονώσει τους εμβολιασμούς. Από τέλος Ιανουαρίου σε εφαρμογή η επτάμηνη ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανεμβολίαστοι οσοι δεν προχωρήσουν σε τρίτη δόση.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε εφαρμογή η επτάμηνη ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Συνεπώς, όσοι εμβολιασμένοι δεν έχουν κάνει την 3η, αναμνηστική δόση, μετά το πέρας του επταμήνου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Συνεπώς θα χάσουν τα προνόμια που έχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, όπως η ελεύθερη είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά το πέρας του επταμήνου, όσοι δεν έχουν προχωρήσει σε τρίτη αναμνηστική δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Επιπλέον, στο τραπέζι είναι έτοιμη η κυβέρνηση να βάλει και την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και στους άνω των 50 ετών. Προ ημερών η επιβεβαίωση ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του υπουργού Υγείας όπου δήλωνε «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3pUVGVZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->