Βόμβα από Ζαφειρόπουλο: «Η Όμικρον δεν σταματάει ούτε με lockdown»

Βόμβα από Ζαφειρόπουλο: «Η Όμικρον δεν σταματάει ούτε με lockdown»

«Η μετάλλαξη Όμικρον δεν μπορεί να σταματήσει ούτε με lockdown, καθώς αφήσαμε τον ιό να μεταλλαχθεί», δηλώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος. 

 

 

Ο εφιάλτης των κρουσμάτων συνεχίζει καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα σήμερα αναμένεται να αγγίξουν το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 50.000.

Συνεχώς στο τραπέζι εξετάζονται νέα μέτρα για να περιοριστεί, όσο γίνεται, η μετάλλαξη Όμικρον που ευθύνεται στην έκρηξη των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Κλινικής Ιολογίας, Αλέξανδρο Ζαφειρόπουλος, η επέλαση της «Όμικρον» σε συνδυασμό με την επιδημία της «Δέλτα» δημιουργεί ένα τρομακτικό κοκτέιλ.

Ωστόσο, συμπληρώνει σε δηλώσεις του στο iefimerida.gr, ότι οι επιπτώσεις της «Δέλτα» δεν είναι αμελητέες καθώς το 10% των κρουσμάτων, δηλαδή 4.000 στα 40.000 αφορούν σ' αυτή τη μετάλλαξη.

«Πλέον, τη μετάλλαξη «Όμικρον» δεν μπορεί να σταματήσει ούτε το αυστηρό λοκντάουν. Αφήσαμε τον ιό να μεταλλαχθεί, ενώ θα μπορούσαμε να τον είχαμε σταματήσει νωρίτερα τουλάχιστον στην Ευρώπη και πέτυχε ένα τρομερά μεταδοτικό στέλεχος. Αν αυτό συνοδευόταν και με μία αντίστοιχη αύξηση της παθογονικότητας πραγματικά θα ζούσαμε τραγικές καταστάσεις. Δε θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τον ιό και να αντιμετωπίσουμε τους αριθμούς των διασωληνωμένων και των νοσηλειών», σημειώνει.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος επαναλαμβάνει ότι χωρίς τα εμβόλια θα είχαμε εκατόμβες νεκρών και εξηγεί ότι το πρόβλημα με τον κορονοϊό, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη γρίπη είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα εκδηλωθεί το επιδημικό κύμα.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/332DSzo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη