-->

Οδηγίες για τα τεστ των μαθητών: Τι ισχύει αν έχουν θετικό self test αλλά αρνητικό rapid

Οδηγίες για τα τεστ των μαθητών: Τι ισχύει αν έχουν θετικό self test αλλά αρνητικό rapid

Σε ερώτηση για το τι γίνεται εάν το self test είναι θετικό, ενώ το rapid αρνητικό, η κυρία Παπαευαγγέλου απάντησε ότι εφ'όσον και το παιδί είναι ασυμπτωματικό, «εμπιστευόμαστε το rapid».

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου τονίζοντας οτι υπάρχει μία μετατόπιση των κρουσμάτων από τις ηλικίες 18 - 35 ετών που «οδήγησαν» την «έκρηξη» των Χριστουγέννων, στις ηλικίες 35 - 65 ετών.

Η προσοχή, όπως τόνισε, στρέφεται πλέον στο εάν η Όμικρον θα φθάσει στους ανεμβολίαστους, «όπου εκεί θα έχουμε θέμα» παρατήρησε.

Όπως είπε με την τήρηση των μέτρων, με τα συχνά self test, με τη χρήση μάσκας και δεδομένου ότι τα παιδιά με συμπτώματα παραμένουν στο σπίτι, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να υπάρξει διασπορά.
Όπως ανέφερε, η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά ήταν κάτι αναμενόμενο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Επίσης, η ίδια συνέστησε στους γονείς, μετά από ένα θετικό self test των παιδιών τους εφ'όσον αυτά είναι μάλιστα και ασυμπτωματικά, να προχωρούν σε rapid test και όχι απαραίτητα σε μοριακό (PCR).

Σε ερώτηση για το τι γίνεται εάν το self test είναι θετικό, ενώ το rapid αρνητικό, η κυρία Παπαευαγγέλου απάντησε ότι εφ'όσον και το παιδί είναι ασυμπτωματικό, «εμπιστευόμαστε το rapid», καθώς η διαδικασία λήψης του δείγματος θεωρείται ότι διεξάγεται πιο σωστά.

Παράλληλα, για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, η ίδια δήλωσε: «Δεν θα ήμουν εντελώς αρνητική». Όπως είπε, για την εικόνα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, ο κόσμος βοήθησε, όχι τα μέτρα. «Ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι έχουμε 50.000 κρούσματα και μαζεύτηκε» παρατήρησε.

Όσο για το εάν η Όμικρον μπορεί να οδηγεί στο τέλος της πανδημίας, τόνισε, παραπέμποντας στον κίνδυνο για την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων: «Δεν θα το έλεγα εγώ αυτό, είμαι επιφυλακτική, δεν θα βιαζόμουν να πω κάτι τέτοιο».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HShGH2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->