-->

Καμία χαλάρωση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων

eurokinissi

Καμία χαλάρωση των μέτρων μέχρι και την Πρωτομαγιά εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν και πάλι αυξητικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες. 

Να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, τουλάχιστον μέχρι την Πρωτομαγιά εισηγούνται οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health.

Αν η εισήγηση της επιτροπής γίνει αποδεκτή από το υπουργείο υγείας, παραμένει ενεργό το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εμποδίζει την είσοδο ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους της εστίασης για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι συνεχίζουν να πρέπει να δώσουν τουλάχιστον rapid test κατά την είσοδό τους.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απελευθερωθεί η πρόσβαση και σε κλειστούς χώρους, ίσως σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ανατροπή λόγω κρουσμάτων στα πλάνα για άμεση χαλάρωση

Το «πλάνο» πάντως προέβλεπε αρχικά το τέλος των περιορισμών, άμεσακαι προς τα τέλη του Απριλίου, όπως είχε αποκαλύψει το DNEWS. Ο αρχικός σχεδιασμός σύμφωνα με πληροφορίες περιελάμβανε το τέλος των self test στα σχολεία, την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και σε καταστήματα λιανικής. 

Τα μόνα που αναμενόταν να μείνουν στη θέση τους ήταν τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζομένων που προβλεπόταν να καταργηθούν τελευταία, καθώς η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θεωρεί πως οι χώροι εργασίας παραμένουν εστίες υπερμετάδοσης κορονοϊού.

Όλα αυτά τα σχέδια φαίνεται πως ανέτρεψαν οι πρόσφατες εκθέσεις του ΕΟΔΥ που καταγράφουν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, αλλά και αύξηση στις νοσηλείες, την ώρα που και ο αριθμός των ημερήσιων νέων θανάτων δεν λένε να πέσουν κάτω από τους 50.  



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/d8AmNFi
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->