Πόλεμος στην Ουκρανία: Παγιδεύτηκαν σε υπόγειο επί εβδομάδες πάνω από 300 χωρικοί

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάνω από 300 χωρικοί κοντά στο Κίεβο παγιδεύτηκαν σε υπόγειο σχολείου επί εβδομάδες, λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Oι κάτοικοι ενός χωριού βόρεια του Κιέβου είπαν ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε ένα υπόγειο σχολείου για εβδομάδες από τους Ρώσους στρατιώτες, γράφοντας τα ονόματα των νεκρών σε έναν τοίχο.

Η Αλίνα Τολοχίνα, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του χωριού Γιαχίντνε πάλευε να με τον εαυτό της καθώς περνούσε τη λίστα, γραμμένη με μαύρα στο γύψο σε μία πόρτα, στο σκοτεινό δωμάτιο εκείνη και εκατοντάδες άλλοι ήταν εγκλωβισμένοι.

Αριστερά της πόρτας ήταν τα ονόματα επτά ανθρώπων που σκοτώθηκαν από Ρώσους στρατιώτες. Στα δεξιά ήταν τα ονόματα 10 ανθρώπων που πέθαναν λόγω των σκληρών συνθηκών στο υπόγειο, είπε. «Αυτός ο γέρος πέθανε πρώτος», είπε δείχνοντας το όνομα του νεκρού.

Είπε ότι το σώμα του βρισκόταν για λίγες μέρες σε ένα λεβητοστάσιο, μέχρι που κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος των βομβαρδισμών, επιτράπηκε σε μερικούς ανθρώπους να μεταφέρουν τους νεκρούς για να ταφούν σε βιαστικά σκαμμένους τάφους στο νεκροταφείο του χωριού.

Το Reuters μίλησε με επτά κατοίκους του Γιαχίντνε οι οποίοι ανέφεραν ότι συνολικά τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής. Δεν έχει γίνει γνωστός επίσημος απολογισμός νεκρών από τις ουκρανικές αρχές.

Το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους λογαριασμούς των χωρικών. Οι δημοσιογράφοι είδαν έναν φρεσκοσκαμμένο τάφο σε ένα χωράφι δίπλα στο χωριό και δύο πτώματα τυλιγμένα σε λευκάσεντόνια.

{https://www.youtube.com/watch?v=gFLAFqeoHqc}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/hj2PYWX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη