Πρασσάς για 4η δόση εμβολίου: «Στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας μειώνει κατά 5 φορές το ρίσκο θανάτου»

Πρασσάς για 4η δόση εμβολίου: «Στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας μειώνει κατά 5 φορές το ρίσκο θανάτου»

Ο κ. Πρασσάς μεταξύ άλλων επισήμανε μία έρευνα η οποία συγκρίνει όσους έχουν κάνει την τρίτη δόση με αυτούς που έχουν κάνει την τέταρτη και ανέφερε τα αποτελέσματα.

Για την εξέλιξη της πανδημίας και την τέταρτη δόση του εμβολίου μίλησε ο διδάκτωρ μοριακής βιολογίας Γιάννης Πρασσάς.

Στην ερώτηση πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ο κ. Πρασσάς θέλησε αρχικά να διευκρινίσει τον όρο.

«Κανονικότητα δεν είναι να πεθαίνουν καθημερινώς 50, 60, 70 άτομα από έναν καινούριο ιό. Όταν φτάσουμε σε ένα σημείο να έχουμε σταθερά μονοψήφιο αριθμό θανάτων, ελεγχόμενα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ξέρουμε τι μας περιμένει, τότε θα πούμε πως αυτή είναι μια νέα καθημερινότητα» εξήγησε ο κ. Πρασσάς.

Είπε πως ο συγκεκριμένος ιός φτιάχνει κύματα τα οποία μπορούν να μολύνουν μέχρι και το 50% της κοινωνίας.

 Τέταρτη δόση και ηλικιωμένοι

Αναφορικά με την τέταρτη δόση, ο κ. Πρασσάς επισήμανε μία έρευνα η οποία συγκρίνει όσους έχουν κάνει την τρίτη δόση με αυτούς που έχουν κάνει την τέταρτη και έδειξε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων με την τρίτη δόση έχει πολύ καλή προστασία έναντι σε όλες τις μεταλλάξεις, η τέταρτη δόση ειδικά στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν και κάποια ανοσοκαταστολή μειώνει κατά πέντε φορές το ρίσκο του θανάτου.

«Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ποιες κατηγορίες ανθρώπων θα επωφεληθούν από την τέταρτη δόση, οπότε η δίκη μου συμβουλή είναι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας,ας κάνουν την τέταρτη δόση, στην τελική μπορεί να μη βγει τόσο χρήσιμη, αλλά μπορεί να είναι και η δόση που θα τους σώσει» δήλωσε ο κ. Πρασσάς.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/HZ7OsIU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη