Γιάννης Σκαφτούρος: Οι δράστες φώναξαν «πέστε κάτω» και τον εκτέλεσαν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα

Γιάννης Σκαφτούρος: Οι δράστες φώναξαν «πέστε κάτω» και τον εκτέλεσαν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα

Περίπου 30 δευτερόλεπτα πήρε στους δράστες για να ρίξουν νεκρό τον Γιάννη Σκαφτούρο, μέσα στην αυλή του σπιτιού του μπροστά στους συγγενείς του φωνάζοντας πέστε κάτω.

Να αποκρυπτογραφήσει τα δευτερόλεπτα εκείνα που στοίχισαν τη ζωή του Γιάννη Σκαφτούτου και το συμβόλαιο θανάτου ώστε να φτάσει στους ενόχους προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες η ΕΛΑΣ.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα και συγκεκριμένα 30, φαίνεται πως κράτησε η δολοφονική επίθεση στον Γιάννη Σκαφτούρο που άφησε πίσω της τον 55χρονο νεκρό και δύο συγγενείς, μία εκ των οποίων η κόρη του, τραυματίες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι δράστες που μπήκαν μέσα στο σπίτι που βρισκόταν η οικογένεια ήταν τρεις και μάλιστα με βάση μαρτυρία μιλούσαν ελληνικά. Όταν έφτασαν στον χώρο που βρισκόταν ο Σκαφτούρο προέταξαν τα όπλα, δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, φωνάζοντας στους άλλους «πέστε κάτω».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που προσπάθησαν να πάρουν για να διαφύγουν, οι δράστες της δολοφονίας μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες full face για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους. Στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Μόνο γυναικόπαιδα στο σπίτι

Όπως αποκαλύφθηκε χτες στον Alpha, οι δύο δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου μιλούσαν ελληνικά.

«Κοντά τους πρέπει να υπήρχαν και άλλα δύο άτομα, η ομάδα υποστήριξης, πρόκειται για συντονισμένη ομάδα τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων», όπως αναφέρθηκε.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε από τον ίδιο μάρτυρα, στο τραπέζι δεν υπήρχε άλλος άνδρας παρά μόνο γυναίκες και παιδιά, ανάμεσά του και ένα βρέφος λίγων ημερών. Οι μόνοι άνδρες ήταν ο Σκαφτούρος που έπεσε νεκρός, αλλά και ο συγγενείς του που τραυματίστηκε στα πόδια. Τραυματίας, στην κοιλιά και στα πόδια, έπεσε και η μία κόρη του 55χρονου, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Από τον τρόπο δράσης των τριών, από το πως εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου στο όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου, οι αρχές θεωρούν πως εκείνος που έδωσε εντολή για την εκτέλεση, ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, είχε ζητήσει το θύμα να πέσει νεκρό μέσα στο σπίτι του, μπροστά στην οικογένειά του. Όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, θα ήταν πιο εύκολο για τους εκτελεστές να έχουν στήσει καρτέρι στο θύμα ή να τον βρουν εκτός σπιτιού, αλλά το γεγονός πως επέλεξαν να εκτεθούν για να φτάσουν στην αυλή του σπιτιού και μπροστά σε κόσμο να σκοτώσουν το θύμα τους, δείχνει πως τους είχε ζητηθεί έτσι ακριβώς να γίνει.

Το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την εντολή να δολοφονηθεί ο Γιάννης Σκαφτούρος είναι το ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Αν και το ενδεχόμενο ο ηθικός αυτουργός να «κρύβεται» στο παρελθόν του 55χρονου, το βλέμμα στρέφεται κυρίως προς τη «νέα γενιά». Ο Γιάννης Σκαφτούρος, αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, είναι πολλά μέτωπα ανοιχτά. Αλλά, σημειώνουν, πως μετά τον «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει πριν από μερικά χρόνια, δεν έχουν μείνει στη ζωή πολλά από αυτά τα πρόσωπα.

Γι' αυτό και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις κινήσεις και τις επαφές του Γιάννη Σκαφτούρου από το 2018 και μετά, απ' όταν αποφυλακίστηκε δηλαδή.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/89jQVo1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη