-->

Μεγαλώνει η λίστα: Τα 9 νέα και «αθόρυβα» συμπτώματα που προκαλεί ο κορονοϊός

Μεγαλώνει η λίστα: Τα 9 νέα και «αθόρυβα» συμπτώματα που προκαλεί ο κορονοϊός

Το NHS, το βρετανικό ΕΣΥ δηλαδή, επέκτεινε αποφάσισε να επεκτείνει αθόρυβα τη λίστα των συμπτωμάτων του κορονοϊού, για να συμπεριλάβει 9 νέα σημάδια ασθένειας.

Οι πόνοι στο σώμα, η καταρροή και η διάρροια είναι μεταξύ των εννέα νέων ενδείξεων του Covid που έχουν προστεθεί στη λίστα συμπτωμάτων του NHS σύμφωνα με την DailyMail.

Η υπηρεσία υγείας διεύρυνε αθόρυβα τη λίστα με όλα τα ενδεικτικά σημάδια του ιού για να συμπεριλάβει επίσης απώλεια όρεξης, αίσθημα αδιαθεσίας και πονοκέφαλο.

Από την έναρξη της πανδημίας, οι αξιωματούχοι έχουν αποδεχτεί μόνο τρία συμπτώματα: υψηλή θερμοκρασία, βήχα και απώλεια ή αλλαγή στη γεύση ή την όσφρηση, παρά τις άλλες χώρες και υγειονομικούς φορείς που περιλαμβάνουν έως και 14.

Η κίνηση - για την οποία οι επικριτές ισχυρίζονται ότι έγινε με δύο χρόνια καθυστέρηση - έρχεται λίγες μέρες αφότου το Νο10 τερμάτισε τα δωρεάν τεστ Covid για όλους, με τις λοιμώξεις να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Μόνο οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας, οι ηλικιωμένοι και οι πιο ευάλωτοι Βρετανοί εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στις εξετάσεις δωρεάν.

Ποιος είναι ο πλήρης κατάλογος των συμπτωμάτων του NHS

Σύμφωνα με την ενημερωμένη λίστα του NHS, τα συμπτώματα του Covid στους ενήλικες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 1. υψηλή θερμοκρασία ή ρίγος (ρίγη) – υψηλή θερμοκρασία σημαίνει ότι αισθάνεστε ζεστό όταν αγγίζετε το στήθος ή την πλάτη σας (δεν χρειάζεται να μετρήσετε τη θερμοκρασία σας)
 2. ένας νέος, συνεχής βήχας - αυτό σημαίνει πολύ βήχα για περισσότερο από μία ώρα ή 3 ή περισσότερα επεισόδια βήχα σε 24 ώρες
 3. απώλεια ή αλλαγή στην αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης
 4. δυσκολία στην αναπνοή
 5. αίσθημα κούρασης ή εξάντλησης
 6. ένα σώμα που πονάει
 7. ένας πονοκέφαλος
 8. πονόλαιμος
 9. βουλωμένη ή καταρροή
 10. απώλεια της όρεξης
 11. διάρροια
 12. αίσθημα άρρωστου ή άρρωστος

nhs

Ο καθηγητής Tιμ Σπέκτορ, επικεφαλής επιστήμονας της εφαρμογής παρακολούθησης συμπτωμάτων κορονοϊού έγραψε στο Twitter ότι η αλλαγή έρχεται μετά από δύο χρόνια προτροπής των προϊσταμένων υγείας να επεκταθεί η λίστα. «Τα επίσημα κύρια συμπτώματα του βρετανικού ΕΣΥ άλλαξαν επιτέλους μετά από δύο χρόνια πιέσεων. Κρίμα που έχουν λάθος σειρά – αλλά είναι μια αρχή και θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των λοιμώξεων».

Τον Μάρτιο, ο καθηγητής Σπέκτορ επέκρινε έντονα την κυβέρνηση επειδή δεν αναγνώριζε έναν ευρύτερο κατάλογο συμπτωμάτων του ιού. «Η άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει το ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και να εγκαταλείψει τις συμβουλές απομόνωσης και τα τεστ είναι πιθανό να ευθύνεται για τον απίστευτο αριθμό περιπτώσεων που βλέπουμε σήμερα.

Ο καθηγητής Σπέκτορ είπε στη MailOnline ότι τα περισσότερα συμπτώματα στη λίστα του NHS «είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των λοιμώξεων όσο προχωράμε».

{https://twitter.com/timspector/status/1510965730233176072?s=20&t=tvHplkRK7-oX5HgQHyiy8w}from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/dF9LX1W
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->