Η μάχη του οργανισμού κατά του καρκίνου σε βίντεο - Πως ένα Τ-λεμφοκύτταρο προσπαθεί να σκοτώσει το... κακό!

Η μάχη του οργανισμού κατά του καρκίνου σε βίντεο - Πως ένα Τ-λεμφοκύτταρο προσπαθεί να σκοτώσει το... κακό!

Ενα εντυπωσιακό όσο και συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τον αγώνα που δίνει το Τ-λεμφοκύτταρο του ανοσοποιητικού συστήματος για να εξουδετερώσει ένα καρκινικό.

Το βίντεο καταγράφηκε με τη βοήθεια εξειδικευμένου μικροσκόπιου από τον κυτταρικό βιολόγο Άλεξ Ράιττερ και τους συνεργάτες του και η ταχύτητά του έχει επιβραδυνθεί ελαφρώς προκειμένου να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι.

Το Τ-λεμφοκύτταρο έχει αγκιστρωθεί επάνω στο καρκινικό και στην προσπάθειά του να το σκοτώσει παίρνει μια κόκκινη όψη, γίνεται σαν «φλόγα» με την οποία καταστρέφει το μπλε θήραμά του.

{https://twitter.com/RitterLab/status/1516778400614010887?s=20&t=Lz_mwr2wQ91VEZscb5zPdQ}

Το Τ-λεμφοκύτταρο στην πραγματικότητα δεν καίγεται, φυσικά -η εμφάνισή του προκαλείται εν μέρει από μια φθορίζουσα πρωτεΐνη που προστέθηκε από τους ερευνητές- αλλά η δυναμική, ρέουσα επιφάνειά του είναι η φυσική αντίδραση του κυττάρου στον εντοπισμό ενός καρκινικού στόχου, έγραψε ο Ράιττερ στο Twitter.

{https://twitter.com/RitterLab/status/1517304528034353152?s=20&t=6hCHqtMWef2Nn6GR7Lw5kQ}

Το βίντεο σύμφωνα με το newsweek.com, δημοσιεύτηκε ως μέρος μιας νέας μελέτης που κυκλοφόρησε από τον Ράιττερ και τους συνεργάτες του την Πέμπτη, στην οποία ξεκίνησαν να διερευνήσουν πώς τα καρκινικά κύτταρα προστατεύονται από τις επιθέσεις των Τ-λεμφοκυτάρων.

Τα Τ-κύτταρα ανήκουν στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και μας προστατεύουν από λοιμώξεις. Ονομάζονται επίσης Τ - λεμφοκύτταρα που είναι λευκά αιμοσφαίρια. Τα Τ-κύτταρα κυκλοφορούν γύρω από το σώμα και εκτελούν μια ποικιλία λειτουργιών από τον έλεγχο των αντιδράσεων του ανοσοποιητικού έως τη δέσμευση και τη θανάτωση καρκινικών ή μολυσμένων κυττάρων.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7JhiF2u
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη