ΗΠΑ: Τα τελευταία λόγια του γηραιότερου θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με ένεση στο Τέξας

ΗΠΑ: Τα τελευταία λόγια του γηραιότερου θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με ένεση στο Τέξας

 Εκτελέστηκε στο Τέξας των ΗΠΑ ο γηραιότερος θανατοποινίτης στην πολιτεία, τριάντα χρόνια μετά τη δολοφονία για την οποία κρίθηκε ένοχος, παρά τις εκκλήσεις πολέμιων της θανατικής ποινής για επιείκεια.

Στον Καρλ Μπάντιον, 78 ετών, έγινε θανατηφόρα ένεση στις 18:24 (τοπική ώρα) στη φυλακή της πόλης Χάντσβιλ. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 18:39 (τοπική ώρα· στις 02:39 σήμερα ώρα Ελλάδας), πιστοποιεί έγγραφο της πολιτειακής υπηρεσίας φυλακών.

Οι αρχές στο Τενεσί, που αναμενόταν επίσης χθες να προχωρήσουν στην εκτέλεση του γηραιότερου θανατοποινίτη στην πολιτεία, την ανέβαλαν την τελευταία στιγμή, ενημέρωσε μέσω Twitter ο κυβερνήτης Μπιλ Λι.

«Έχω τύψεις για όσα έκανα» και «είμαι έτοιμος να φύγω», ήταν τα τελευταία λόγια του Καρλ Μπάντιον.

Μπροστά στη φυλακή της Χάντσβιλ, μερικοί διαδηλωτές φώναζαν «η εκτέλεση δεν είναι λύση», ωστόσο, σε μικρή απόσταση είχαν συγκεντρωθεί επίσης πολίτες που τάσσονται υπέρ της επιβολής της εσχάτης των ποινών, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Η οικογένεια του αστυνομικού που ήταν το θύμα του φόνου που είχε διαπράξει ο Καρλ Μπάντιον ήταν επίσης παρούσα.

Οι συνήγοροι του είχαν ανακοινώσει νωρίτερα χθες ότι υπέβαλαν ύστατη προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για να αποτρέψουν την εκτέλεση του γηραιού άνδρα, χωρίς επιτυχία.

Οι συνήγοροι και οι υποστηρικτές του Καρλ Μπάντιον δεν επιδίωκαν να αποδείξουν την αθωότητά του. Καθώς στο Τέξας, τη μεγάλη, βαθιά συντηρητική πολιτεία του Νότου, δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς σε θάνατο παρά μόνο εάν σώμα ενόρκων θεωρήσει πως εγείρει μελλοντική απειλή για άλλους.

Ο Καρλ Μπάντιον, που έπασχε από αρθρίτιδα, ιλίγγους, ηπατίτιδα και κίρρωση του ήπατος, δεν μπορούσε πλέον «να θεωρείται επικίνδυνος», εξήγησαν οι συνήγοροι σε αίτησή τους –που απορρίφθηκε– στην επιτροπή απονομών χάριτος και απελευθερώσεων υπό περιοριστικούς όρους του Τέξας.

Τον Ιούνιο του 1990, ο άνδρας αυτός, τον οποίο μεγάλωσε αλκοολικός και βίαιος πατέρας, είχε ήδη καταδικαστεί 13 φορές και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έπειτα από την καταδίκη του για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gqWJtlC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη