Πάτρα: Κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες του Καραμανδάνειου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες του Καραμανδάνειου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Το κατώφλι της ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα πέρασαν χθες τέσσερις νοσηλεύτριες από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας.

Η ανακρίτρια θα συγκεντρώσει μαρτυρίες από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της. 

Σε δεύτερο χρόνο θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος σύμφωνα με το Mega. Την ίδια ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στον ισχυρισμό της ότι είναι αθώα και θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Από το «μηδέν» οι έρευνες 

Παράλληλα, σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση θεωρείται και το κατεπείγον αίτημα της Εισαγγελίας, σύμφωνα με το οποίο ορίστηκαν δύο ιατροδικαστές για να διερευνήσουν από το «μηδέν» τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. «Θα επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα θετικό εύρημα. Μπορεί αυτό το εύρημα είτε να χάθηκε είτε να υποεκτιμήθηκε» δήλωσε ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.

Από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών ορίστηκαν δύο πάρα πολύ έμπειροι ιατροδικαστές, ο Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλογρηάς. Ο Νίκος Καρακούκης είναι προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και ο Νίκος Καλογρηάς πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία σε αντίθεση με την τριμελή άτυπη επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και πραγματοποιούσαν εσωτερική έρευνα χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Χωρίς πρόσβαση όμως σε όλους τους φακέλους δεν μπορούσαν να βγάλουν ένα ασφαλές πόρισμα.

Αρχικά θα ζητήσουν τους ιατρικούς φακέλους των δύο κοριτσιών, τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις και θα γίνει ανασκόπηση των ιστολογικών τους εξετάσεων. Στα χέρια τους θα φθάσουν όλες οι καταθέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τα δύο άτυχα κορίτσια αλλά και οι καταθέσεις των συγγενών της οικογένειας. Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί μέχρι ένας μήνας για να βγάλουν το τελικό τους πόρισμα οι δύο ιατροδικαστές.

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2NhzqGn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη