Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται νέα κακοκαιρία την Κυριακή

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται νέα κακοκαιρία την Κυριακή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη νέο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει τη χώρα μας από την Κυριακή με λίγο πιο δροσερές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη που θα φέρουν βροχές στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας

Συννεφιασμένος, με αυξημένα επίπεδα αφρικανικής σκόνης, αλλά και με ανεβασμένο τον υδράργυρο, θα παρουσιαστεί σήμερα ο καιρός με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες την εβδομάδα που διανύουμε. Μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, το πως εκείνο θα κινηθεί, ενώ παράλληλα συνιστά την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.

«Η αφρικανική σκόνη θα πρωταγωνιστήσει και αυτή την εβδομάδα στο καιρικό «μενού». Προς το τέλος αυτής της εβδομάδας η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει και πάλι», έγραψε ο κ. Μαρουσάκης στο Facebook.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα, Τρίτη οι καιρικές συνθήκες θα είναι άστατες καθώς θα έχουμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας με την αφρικανική σκόνη να είναι παρούσα τουλάχιστον έως και την Παρασκευή.

«Ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό θα μας απασχολήσει εκ νέου από την Πέμπτη δίνοντας έναν μουντό, κλειστό καιρό, συνοδεία και πάλι αφρικανικής σκόνης», πρόσθεσε.

Η θερμοκρασία για σήμερα Τρίτη στα πιο βόρεια τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 27. Οι άνεμοι βοριάδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα κατά τόπους έως και 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 9 - 10 Απριλίου

Σχετικά με την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο ο μετεωρολόγος είπε:

«Βελίωση του καιρού την Παρασκεύη και το Σάββατο με νέο κύμα κακοκαιρίας να επηρεάζει τη χώρα μας από την Κυριακή με λίγο πιο δροσερές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη που θα φέρουν βροχές στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/abLjxQl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη