Δεν ήταν μόνο η κεταμίνη, έγγραφα δείχνουν χρήση νέων αναισθητικών, σύντομα θα διαλευκανθούν οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας

Δεν ήταν μόνο η κεταμίνη, έγγραφα δείχνουν χρήση νέων αναισθητικών, σύντομα θα διαλευκανθούν οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας ενώ νέα ντοκουμέντα δείχνουν χρήση νέων αναισθητικών εκτός της κεταμίνης

Μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως όλο και περισσότερες αποκαλύψεις για το θρίλερ με τα τρία παιδιά στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, βρίσκεται για 5η ημέρα στις φυλακές Κορυδαλλού σε ειδική πτέρυγα και με 24ωρη παρακολούθηση από αστυνομικό.

Ντοκουμέντα και χρήση αναισθητικών εκτός της κεταμίνης

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που οι Αρχές ερευνούν ενδελεχώς το τάμπλετ.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία ντοκουμέντο που θα παρουσιάσει αύριο το ΒΗΜΑ, από το μόνιτορ της Τζωρτζίνας όταν βρισκόταν στην ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ βρισκόταν υπό την επιτήρηση των γιατρών, χωρίς τη μητέρα της στο πλευρό της, η 9χρονη δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα υγείας, με τους σφυγμούς και το οξυγόνο να φαίνονται κανονικοί.

Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί ανέφεραν ότι όταν η Τζωρτζίνα έφευγε από την ΜΕΘ και γυρνούσε στο μονόκλινο δωμάτιο υπό την επιτήρηση της μητέρας της, η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε, με την 9χρονη αν εμφανίζει ταχυκαρδίες και βραδυκαρδίες.

Παρατεταμένη χρήση αναισθητικών

Ακόμη, το «Βήμα» της Κυριακής αποκαλύπτει πως προτού αναφερθεί η κεταμίνη, οι γιατροί απέδιδαν τις επιδεινώσεις της υγείας της Τζωρτζίνας σε υποξυγοναιμία, πιθανότατα από τη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων.

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα στην Πάτρα αναμένονται να καταθέσουν στην ανακρίτρια για ένα ύποπτο σύμπτωμα, καθώς το κοριτσάκι ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, το οποία μαρτυρά σύμφωνα με τους γιατρούς χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, στους δικαστικούς λειτουργούν αναμένεται να κατατεθούν έγγραφα από γιατρούς που δείχνουν ότι χορηγούνταν στο παιδί ουσίες -εκτός τις κεταμίνης- που προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου.

Υπάρχουν έγγραφα και αναφορές γιατρών από την Πάτρα, προτού δοθεί η πληροφορία για την κεταμίνη στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού», που απέδιδαν τα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα.

Μάλιστα, οι γιατροί που θα καταθέσουν στην 18η ανακρίτρια αναμένεται να αναφέρουν ότι η 9χρονη εμφάνιζε ακόμη ένα ύποπτο σύμπτωμα, ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που οδηγεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

Περιμένουν να μ΄ιλήσει και το ταμπλετ

Σήμερα, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας στο κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου -όπως είχε ανακοινωθεί- προκειμένου να ανακτηθούν στοιχεία από το τάμπλετ της μικρής Τζωρτζίνας, το οποίο η μητέρα ήθελε να θαφτεί με την 9χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτρονική συσκευή μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από την κεταμίνη.

Οικονόμου: Σύντομα θα διαλευκανθούν οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας

Στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, εξήγησε ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι αστυνομικές και ανακριτικές αρχές να ερευνούν το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας για τον οποίο έχει προφυλακιστεί η μητέρα του παιδιού Ρούλα Πισπιρίγκου και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών, της Ίριδαςκαι της Μαλένας. Παράλληλα, μίλησε για το ρόλο της Πολιτείας στα θέματα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τα τραγικά γεγονότα της Πάτρας, όπου όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις βάσιμα οδηγούν στο ότι έχουμε εγκληματική συμπεριφορά, γι' αυτό και γίνεται η διερεύνηση, σε επίπεδο κύριας ανάκρισης», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου.

Μιλώντας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που αντιμετωπίζεται από τις δικαστικές αρχές ως εγκληματική ενέργεια, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε, ότι αποτέλεσε το έναυσμα για να αρχίσει η διεξοδική έρευνα της ΕΛΑΣ για το θάνατο των τριών παιδιών που είναι ακόμη σε εξέλιξη:

«Στην όλη υπόθεση κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν σημαντικά ερωτηματικά, ως προς το θάνατο της μικρής Γεωργίας και για το λόγο αυτό δόθηκαν οι οδηγίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών», είπε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «To προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε οδηγούσε σε βάσιμες ενδείξεις ότι ο θάνατος της Γεωργίας πιθανότατα να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».

«Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας, γρήγορα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών», ανέφερε σχετικά με το πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης που πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών

Μιλώντας για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι γίνεται πλήρης έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία», τόνισε.

Όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου όταν γίνονται αντιληπτά τέτοιου είδους περιστατικά βίας εις βάρος ανηλίκων θα πρέπει να τα καταγγέλλουμε και να μη σιωπούμε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/Vgy6smZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη