Προς... «εξαφάνιση» η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Προς... «εξαφάνιση» η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επιδοτήσεων ηλεκτρικών συσκευών που οι καταναλωτές ανέμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς το παρόν έχουν «παγώσει», εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων. 

Ο αρχικός στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος για έναρξη επιδοτήσεων πριν το Πάσχα φαίνεται πώς θα καθυστερήσει να υλοποιηθεί, αφού οι ανατιμήσεις που έχει φέρει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πάνε πίσω το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών.

Έμποροι ηλεκτρικών συσκευών μιλούσαν μάλιστα ακόμα και για αύξηση της τάξης του 10% στα προϊόντα αλλά και για σημαντικές καθυστερήσεις στις εισαγωγές των προϊόντων ακόμα και για τρεις ή τέσσερις μήνες, που δημιουργεί έλλειψη, η οποία με τη σειρά της φέρνει ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις.

Όταν ανοίξει όμως η πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς του taxisnet, είτε μόνοι τους, είτε μέσω του λογιστή τους, είτε και από το κατάστημα λιανικής, να δηλώνει τι συσκευές που θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό. Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι και θα δει να αφαιρείται το ποσό απευθείας από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών που θα αγοράσει.

Ποιες συσκευές δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα 

Σύμφωνα με όσα είχε πει ο Κώστας Σκρέκας την τελευταία φορά που αναφέρθηκε στο θέμα, τα ποσοστά ενίσχυσης θα κυμαίνονται από 30-50% ανάλογα με το εισόδημα με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενώ εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 200.000 νοικοκυριά και θα αντικατασταθούν 380.000 ηλεκτρικές συσκευές.

Στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών δεν περιλάμβανε:

  • κουζίνες,
  • πλυντήρια ρούχων,
  • πλυντήρια πιάτων.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πώς απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε την επιδότηση είναι η παλιά συσκευή προς αντικατάσταση να λειτουργεί, αλλιώς δεν θα γίνεται δεκτή.

Ποιοι θα πάρουν πρώτοι την επιδότηση συσκευών

Όσο πιο μεγάλο εισόδημα έχει κανείς, τόσο μικρότερη θα είναι και η επιδότηση που θα δικαιούται. Αίτηση για το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν όλοι, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτεραιότητα θα έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/IqdYkOZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη