Μειωμένη η προσέλευση του κόσμου για την τέταρτη δόση

Μειωμένη η προσέλευση του κόσμου για την τέταρτη δόση

Στοιχεία αναφορικά με την προσέλευση του πληθυσμού για τέταρτη δόση εμβολίου COVID στη χώρα μας, έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου για την 4η δόση του εμβολίου COVID είμαστε στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η προσέλευση για την 4η δόση είναι αντίστοιχη με τα νούμερα που υπάρχουν και στις άλλες χώρες της ΕΕ» απάντησε σε σχετική ερώτηση του News4Health.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η προσέλευση ως προς την 4η δόση (2η αναμνηστική δόση) «δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή» και συμπλήρωσε ότι αυτό συνδυάζεται με τη μείωση των κρουσμάτων και την έλευση του καλοκαιριού.

Ποιοι δικαιούνται 4η δόση

Αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με 4η δόση εμβολίου COVID για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών και τους ανοσοκατασταλμένους.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση σχετικά με τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης στον γενικό πληθυσμό.

Τι μέλλει γενέσθαι με την 4η δόση στον γενικό πληθυσμό

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι σχετικά με τις αποφάσεις εμβολιασμού με 4η δόση για το γενικό πληθυσμού περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από τον ECDC και από τον EMA

«Σαν Υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούμε να ασκήσουμε μία πίεση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να υπάρχουν οι κεντρικές αποφάσεις. Ειναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα σαφές μήνυμα στον πληθυσμό» είπε χαρακτηριστικά κατά την έκτακτη σημερινή συνέντευξη.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Rxn8aFc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη