Ξανά στο ταμείο οι δικαιούχοι για νέο διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Ξανά στο ταμείο οι δικαιούχοι για νέο διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Νέο πακέτο μέτρων ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας που συρρικνώνει το οικογενειακό εισόδημα.

Πέρα από τη συνέχιση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, το οικονομικό επιτελείο σκέφτεται να επαναλάβει το έκτακτο δώρο Πάσχα, στους ίδιους ακριβώς δικαιούχους. Δηλαδή στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στο δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, στα ΑμεΑ και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση αναμένεται να δοθεί στις αρχές του καλοκαιριού και εφόσον δεν δοθεί ευρωπαϊκή βοήθεια για το κύμα ακρίβειας που εν μέρει οφείλεται στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Το οικογενειακό εισόδημα έχει τιναχτεί στον αέρα και η κυβέρνηση αναζητά τρόπους στήριξης των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη φοβούμενα ότι η ενδεχόμενη απόφαση για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα δεν θα φτάσει στον καταναλωτή, προκρίνουν ένα πακέτο μέτρων στο μοντέλο του έκτακτο δώρου Πάσχα προκειμένου να ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι πολίτες.

Στις παραπάνω παρεμβάσεις, εφόσον δεν δοθούν ευρωπαϊκά κονδύλια, αναμένεται να προστεθούν και μέτρα όπως συνέχιση του επιδόματος βενζίνης και πετρελαίου και τους επόμενους μήνα αλλά και επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο. 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8GVic9a
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη