Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του επιχειρηματία Γιάννη Σκαφτούρου, μέσα στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Οδηγό στις έρευνες αναμένεται να αποτελέσει η μοτοσικλέτα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη εκτός δρόμου στη διασταύρωση της Χασιάς με τη Στεφάνη, καθώς και η μαρτυρία του ανθρώπου που επέβαινε σε αγροτικό όχημα και απειλήθηκε από τους εκτελεστές, προκειμένου να το παρατήσει για να το πάρουν και να καταφέρουν να το σκάσουν από το σημείο.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ για την εκτέλεση Σκαφτούρου

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες, πιθανότατα κατέληξαν στην απόφαση να δολοφονήσουν τον πάλαι ποτέ υπαρχηγό του Βασίλη Στεφανάκου -του «νονού των νονών» που και εκείνος εκτελέστηκε με καλάζνικοφ στις 17/01/2018, στο Χαϊδάρι- τις ημέρες του Πάσχα κι ενώ βρισκόταν εκτός Αθηνών, ενδεχομένως λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας που λάμβανε στην πρωτεύουσα.

Ο ίδιος όχι μόνο οπλοφορούσε πάντα, αλλά είχε δίπλα του συνεχώς και σωματοφύλακες, άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του, ως ένα πλέγμα ασφαλείας. 

Πώς έγινε το μαφιόζικο χτύπημα κατά του βαρυποινίτη Σκαφτούρου

Οι Αρχές προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των εκτελεστών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μία μηχανή των δραστών παρουσίασε πρόβλημα και εξετράπη της πορείας της στη διασταύρωση Χασιά με Στεφάνι και έτσι οι δύο δράστες αναγκάστηκαν να την αφήσουν και να προσπαθήσουν να διαφύγουν με διερχόμενο αυτοκίνητο. Όμως δεν τα κατάφεραν και σύμφωνα με την αστυνομία είτε πέρασε κάποιο αυτοκίνητο συνεργών τους και τους πήρε είτε χάθηκαν μέσα στο δάσος. Η αστυνομία τους αναζητά, ενώ η μηχανή θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερος του, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολεί τις Αστυνομικές Αρχές.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Ep0T4dS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη