Ζακ Κωστόπουλος: Ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη ζήτησε ο εισαγγελέας, αθώοι οι Αστυνομικοί

eurokinissi

Την ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη ζήτησε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για θανατηφόρα σωματική βλάβη στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Την καταδίκη του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, εισηγήθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο,ο εισαγγελέας της έδρας. Ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος, πρότεινε αντίθετα να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του θεώρησε ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά, αλλά και πως τα χτυπήματά τους στον Ζακ Κωστόπουλο συνδέονται αιτιωδώς με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που οδήγησαν στο θάνατό του.

«Οι κατηγορούμενοι ενεργώντας με πρόθεση, επιδεικνύοντας μένος και τιμωρητική διάθεση, ο μεν πρώτος κλώτσησε 5 φορές και 3 από αυτές πέτυχαν την τζαμαρία και το κεφάλι του θανόντα. Ο δεύτερος κλώτσησε 9 φορές και 5 αυτές πέτυχαν τον θανόντα. Το ευπαθές δε μέρος του σώματος, η σφοδρότητα των χτυπημάτων, το μέσο και ο εν γένει τρόπος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο θανόντας είχε τραυματιστεί και αιμοραγούσε και έρπωντας ευρισκόμενος προσπαθούσε να εξέλθει, θα μπορούσαν να επιφέρουν σε αυτόν κίνδυνο για τη ζωή του».

Αντίθετα για την περίπτωση των αστυνομικών, ο εισαγγελέας στην τρίωρη εισήγησή του, ανέφερε: «δεν προέκυψαν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι επιδίωκαν και ήθελαν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης ή έτι δε περισσότερο τον θάνατο, ώστε να συντρέχει η περίπτωση της μετατροπής κατηγορίας, όπως αιτούνταν η οικογένεια του θύματος».

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευ΄τέρα 18 Απριλίου με αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος. 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wJU4aKg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη