Χαλάει πάλι ο καιρός: Πού θα πέσει θεαματικά η θερμοκρασία και θα χτυπήσουν λασποβροχές (βίντεο)

Χαλάει πάλι ο καιρός: Πού θα πέσει θεαματικά η θερμοκρασία και θα χτυπήσουν λασποβροχές (βίντεο)

Ένα χαμηλό βαρομετρικό από την νότια Ιταλία και τη βόρεια Αφρική έρχεται και φέρνει κακοκαιρία στη χώρα μας από το Σάββατο το απόγευμα

Μπορεί η σημερινή μέρα να κυλήσει με ήπιες καιρικές συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει από αύριο.

Πιο συγκεκριμένα, ένα χαμηλό βαρομετρικό - από το Σάββατο το απόγευμα - θα φέρει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, αλλά και αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή

Όπως  σημείωσε χαρακτηριστικά, «σήμερα Παρασκευή θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με κατά τόπους νεφώσεις που δεν θα δώσουν κάτι αξιόλογο. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου».

Για την Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν οι νεφώσεις από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, πάλι, αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και κατά τόπους συννεφιές από τα νοτιοδυτικά τμήματα του νομού, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 22 βαθμούς.

Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται θεαματική πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή και κυρίως τη Μ. Δευτέρα με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

«Αναφορικά με την εξελιξη του καιρού, από το Σάββατο μας τα χαλάει ο καιρός καθώς έρχονται λασποβροχές με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα την Κυριακή και τη Μ.Δευτέρα και να εστιάζονται προς την κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα».

Αναμένονται, μάλιστα, ακόμα και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ο καιρός «ανοίγει» από τη Μ.Τετάρτη και μέχρι το Πάσχα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/CDUJtg4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη