Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα, ανακοινώσεις Πλεύρη

Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα, ανακοινώσεις Πλεύρη

Το Πάσχα θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους τηρώντας τα πρωτόκολλα. 

Ο υπουργός Υγείας ολοκλήρωσε τις ανακοινώσεις, για τον «οδικό χάρτη» της άρσης των μέτρων που παραμένουν σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πώς θα κάνουμε Πάσχα. Θα γίνουν κανονικά όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, πάντα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας συνεχίζει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Όμως σε περίπτωση συνωστισμού των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα τεθεί σε ισχύ ως μέτρο η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους. 

Αξίζει να σημειώσουμε πώς πέρσι το Πάσχα ήταν διαφορετικά  μακριά από τα χωριά μας, καθώς υπήρχε η χρήση SMS με τον κωδικό 6 για ελεύθερη μετακίνηση. 

Ωστόσο ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε αναλυτικά : 

  • Covid pass από 01.05.22 έως 31.08.22 αίρεται η επίδειξη του για πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοικτούς.
  • Από 01.05.22 καταργούνται τα τακτικά self test στα σχολεία.
  • Από 01.05.22 ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.
  • Από 01.05 έως 31.08 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.
  • Έως 31.05.22 παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/VAc9aNk
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη