Πετάμε τις μάσκες από 1η Ιουνίου

eurokinissi

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την έκτακτη ενημέρωση για την άρση των μέτρων του κορονοϊού στη χώρα μας, έκανε γνωστή (μεταξύ άλλων) την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα παραμείνει μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου, ενώ από την Τετάρτη 1 Ιουνίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει με συγκεκριμένες εξαιρέσεις που θα εξειδικευτούν στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών.

Πάντως, μέχρι τις 31 Μαΐου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Με βάση τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία με μάσκες, ενώ από 1η Ιουνίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα τις αφήσουν στο... σπίτι, ή τουλάχιστον όσοι θέλουν.

Αναλυτικότερα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπαίνει στον «πάγο» από τις 1/5 έως τις 31/8, τόσο για κλειστούς όσο και για ανοικτούς χώρους.

Παράλληλα από την 1η Μάη καταργούνται τα self test στα σχολεία (χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο η επιστροφή στα σχολεία), ενώ ορίζεται ενα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

Τέλος, το διάστημα μεταξύ 1/5-31/8 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/fkYIDQM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη