Ο Μακρόν αδειάζει ξανά τον Μπάιντεν στο θέμα της Ουκρανίας- καμία αναφορά σε "γενοκτονία"

Ο Μακρόν αδειάζει ξανά τον Μπάιντεν στο θέμα της Ουκρανίας- καμία αναφορά σε "γενοκτονία"

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν επανέλαβε σήμερα τον όρο «γενοκτονία», που χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν για να κατηγορήσει το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία, αμφισβητώντας τη χρησιμότητα που μπορεί να έχει για τον τερματισμό του πολέμου μια «λεκτική κλιμάκωση».

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό κανάλι France 2 σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε χθες, Τρίτη, ο Τζο Μπάιντεν, ο απερχόμενος γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επιδιώκει να επανεκλεγεί, απάντησε πως θέλει να είναι «προσεκτικός με τους όρους».

«Θα έλεγα πως η Ρωσία κήρυξε με μονομερή τρόπο ένα βάναυσο πόλεμο, ότι είναι τώρα αποδεδειγμένο πως εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν από το ρωσικό στρατό και πως πρέπει τώρα να βρούμε τους υπεύθυνους γι' αυτά», εξήγησε.

«Είναι τρέλα αυτό που συμβαίνει, είναι μια ασύλλυπτη βαναυσότητα (...) αλλά κοιτάζω ταυτόχρονα τα γεγονότα και θέλω να προσπαθήσω στο μέγιστο βαθμό να μπορέσω να σταματήσω αυτό τον πόλεμο και να ξανακτίσω την ειρήνη, συνεπώς δεν είμαι σίγουρος πως η λεκτική κλιμάκωση εξυπηρετεί την υπόθεση», πρόσθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε για πρώτη φορά τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διαπράττει «γενοκτονία» στην Ουκρανία, μια λέξη που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά ποτέ η αμερικανική κυβέρνηση.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/NVoPSQF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη