Προκλήσεις Ακάρ για ελληνικά εξοπλιστικά: Αν είναι για άμυνα είναι πολλά, αν στοχεύουν την Τουρκία είναι λίγα

ΑΠΕ

Την προκλητική του στάση συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

Για αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών μίλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

«Η Συνθήκη της Λωζάννης λέει πως τα συγκεκριμένα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Υπάρχει συμφωνία, όλοι συμφώνησαν και είπαν "ναι". Αυτά τα νησιά είναι συγκεκριμένα, η ονομασία τους οι συντεταγμένες τους, οι θέσεις τους. Εσείς έχετε στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά, 16 απο αυτά. Μας λένε "ας μη μιλήσουμε γι αυτά"… Μα γιατί όχι; Αν μιλάμε για διεθνές δίκαιο, από αυτό το θέμα θα ξεκινήσουμε» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε ακόμα πως «Όταν στρατιωτικοποιούνται αυτά τα νησιά, τότε κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει κουβέντα απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας που έχουν αμυντικό στόχο». Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε και το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, λέγοντας:

«H Eλλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει κάποιες συμμαχίες. Μα εμείς ήδη είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Επίσης, με ένα υπερβολικό τρόπο, προβάλλουν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Εμείς λέμε πως αν αυτά τα εξοπλιστικά είναι για την άμυνα τους είναι πολλά, αν όμως έχουν στόχο την Τουρκία τότε είναι λίγα. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Είναι δεδομένη και η οικονομική τους κατάσταση. Μην ανοίξει η όρεξη τους με κάποιες ομιλίες, υποδείξεις, πιέσεις, με την Ε.Ε ή με την υποστήριξη κάποιων χωρών. Τους λέμε πως θα κάνουν μεγάλο λάθος. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και είμαστε ικανοί γι αυτό».



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/vfP2BN6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη