«Συγγενής» ιός του κορονοϊού πίσω από τα κρούσματα ηπατίτιδας

«Συγγενής» ιός του κορονοϊού πίσω από τα κρούσματα ηπατίτιδας

«Συγγενής» ιός του κορονοϊού φαίνεται να κρύβεται πίσω από τα κρούσματα ηπατίτιδας σε ΗΠΑ και Ευρώπη σύμφωνα με όσα δήλωσε η Βάνα Παπευαγγέλου από την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας (20/4).

«Υπάρχουν κάποια από τα παιδιά τα οποία ενώ νόσησαν με ηπατίτιδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 100 κρούσματα, που είχαν περάσει Covid. Φαίνεται όμως ότι η μελέτη αυτού του φαινομένου μπορεί να οδηγήσει στη διάγνωση ενός κοινού ιού, τον αδενοϊό» είπε.

Όπως ξεκαθάρισε η ίδια πάντως: «Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση της νόσου Covid με τα κρούσματα ηπατίτιδας στα παιδιά» ξεκαθάρισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στην ερώτηση για την πιθανή σύνδεση της νόσου με τα κρούσματα ηπατίτιδας που καταγράφονται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το News4health, η ηπατίτιδα αυτή παρατηρείται σε μικρά παιδιά κάτω των 10 ετών, κυρίως 3 -5 ετών και πρόκειται για παιδιά τα οποία δεν ήταν εμβολιασμένα. Ο καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας θέλησε να τονίσει επίσης ότι τα παιδιά τα οποία είναι τώρα 2 - 3 ετών, έχουν μεγαλώσει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρκετό κόσμο λόγω της πανδημίας και ότι είναι και αυτός ένας ακόμα παράγοντας που παίζει ρόλο στην εμφάνιση νέων ασθενειών.

Η ίδια επίσης δήλωσε ότι από εδώ και στο εξής θα έχουμε πάρα πολλές λοιμώξεις αλλά ότι είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να δούμε κατά πόσο θα αλλάξει η «κλινική έκφραση» αυτών των ιώσεων και αν θα έχουμε αυξημένη νόσηση από ηπατίτιδα από έναν κοινό ιό στα παιδιά.

«Είμαστε κοντά στη λύση του γρίφου»

'Οπως πρόσθεσε: «Ηπατίτιδα στα παιδιά από κοινές ιώσεις ιώσεις είχαμε πάντα και θα έχουμε» τονίζοντας ότι τα νέα αυτά κρούσματα είναι κάτι νέο για το οποίο δεν έχουμε ακόμα εξηγήσεις αλλά είμαστε κοντά στην λύση του γρίφου.

Υπενθυμίζεται ότι και άλλοι ειδικοί όπως ο κύριος Τζανάκης δήλωσαν στις 20/4 στο Mega ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ της νόσου Covid -19 με αυτή τη νέα άγνωστης προέλευσης ηπατίτιδα, ενώ ο ΕΟΔΥ δηλώσει ότι είμαστε σε ετοιμότητα με την χώρα μας προς το παρόν να μην έχει κανένα τέτοιο κρούσμα.

Η τελευταία ανακοίνωση του ECDC αναφέρει ότι: «Έπειτα από κρούσματα άγνωστης προέλευσης οξείας ηπατίτιδας που εντοπίσθηκαν από τη βρετανική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας» στις αρχές Απριλίου, «επιπλέον κρούσματα σε παιδιά έχουν αναφερθεί στη Δανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και την Ισπανία».

Τα περισσότερα παιδιά αναρρώνουν μόνα τους
«Τα περισσότερα παιδιά αναρρώνουν μόνα τους» δήλωσε πάντως ηπατολόγος στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ Ντέιρντε Κέλι στο Science.

Οι γιατροί στη Βρετανία που μετρά τα περισσότερα κρούσματα ηπατίτιδας συμβουλεύουν τους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους ηλικίας κάτω των 16 ετών προκειμένου να διαπιστώσουν αν εμφανίσουν τα εξής συμπτώματα:

1. Ικτερο
2. Αλλαγή στο χρώμα τον ούρων και των κοπράνων
3. Κνησμό στο σώμα
4. Πυρετό
5. Ναυτία
6. Πόνο στην κοιλιακή χώρα



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Yxzs1gt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη