Οι επόμενοι σταθμοί του μετρό: Από Καλλιθέα... μέχρι «Σταύρος Νιάρχος»

Οι επόμενοι σταθμοί του μετρό: Από Καλλιθέα... μέχρι «Σταύρος Νιάρχος»

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα βιώσιμης ανάπτυξης στον Δήμο της Καλλιθέας, προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων ευρώ

Μια νέα γραμμή Μετρό που θα ενώνει το Θησείο με το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να αποκτήσει η Αθήνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό, η επέκταση της Γραμμής 1 θα καλύψει τις περιοχές των Πετραλώνων και της Καλλιθέας, ενώ θα τερματίζει στο Κέντρο Πολιτισμού στο Φάληρο.

Η γραμμή θα ξεκινά από τον σταθμό «Θησείο» και στη συνέχεια θα υπογειοποιείται για να συνεχίσει με κατεύθυνση προς νότια και νοτιο-ανατολικά.

epektasi grammis1 metro kpisn kallithea

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1 - μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό του «Θησείου» - με συνολικό μήκος περίπου 5 χλμ. και με 4 υπόγειους σταθμούς.

Οι σταθμοί που προβλέπεται να κατασκευαστούν είναι:

  • Χαμοστέρνας,
  • Πλατεία Δαβάκη,
  • Λόφος Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές και
  • Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XsBPDCz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη