Λαμία: Κλείνει το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ);


Κλείνει το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της Λαμίας;
Έγινε την περασμένη Τρίτη στη Θήβα ημερίδα με τίτλο “Η επόμενη μέρα της διαχείρισης απορριμμάτων” που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, το Δίκτυο των ΦοΔΣΑ, τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).
Ακούστηκαν αρκετά ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα από τον βασικό εισηγητή, τον Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή. Ο κ Ταγκαλής επιγραμματικά τόνισε ότι οι στόχοι της ανακύκλωσης παραμένουν θεωρία και επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά ανησυχητικές οι διαστάσεις του θέματος. Οι ελλείψεις σε πόρους και εξοπλισμό είναι μεγάλες και είναι εξαιρετικές οι κρατικές ευθύνες.
Το σημαντικό βέβαια που ακούστηκε, και εκφράστηκε η ανησυχία των δημάρχων της Στερεάς - σύμφωνα με το ρεπορτάζ του https://www.facebook.com/.../a.25869823.../5659624634052313/ - είναι ότι η ανακύκλωση στη Στερεά μένει στον αέρα, καθώς στο τέλος του χρόνου κλείνει το ΚΔΑΥ της Λαμίας. Νομίζω είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, για το οποίο πιστεύω έχει ενημερωθεί και έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας. Περιμένουμε τις αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής.

Στέφανος Σταμέλλος

1 Σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

  1. Τώρα πια θα κάνουμε ανακύκλωση στην πηγή (πηγή γι'αυτούς είναι τα σπιτάκια της ανακύκλωσης που εγκαθιστά η ''Ανταποδοτική Ανακύκλωση''). Με άλλα λόγια πάμε ολοταχώς για καύση απορριμμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη