-->

Σκληρή επίθεση Κίνας σε ΗΠΑ, «είναι ο μεγαλύτερος σαμποτέρ της διεθνούς και περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας»

Σκληρή επίθεση Κίνας σε ΗΠΑ, «είναι ο μεγαλύτερος σαμποτέρ της διεθνούς και περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας»

Οξεία επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε η Κίνα που έκανε λόγο για τον «μεγαλύτερο σαμποτέρ της διεθνούς και περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας».

Ο Γουάνγκ Γουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, εξαπέλυσε άγρια επίθεση στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι «ο μεγαλύτερος σαμποτέρ της διεθνούς και περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας».

Ο Κινέζος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις «δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες», για να «καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες» και πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγηθεί στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Γουενμπίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο, χαρακτήρισε τους Αμερικανούς ως «άρχοντες της παραπληροφόρησης», ενώ απέρριψε τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας, ενόψει της επίσκεψης στη χώρα του, του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τον Μάιο.

«Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνήθηκε να εξουσιοδοτήσει τη χρήση βίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, στο Ιράκ, τη Συρία και σε άλλα μέρη, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρέκαμψαν τα Ηνωμένα Έθνη και ενεπλάκησαν απρόβλεπτα, διεξάγοντας πολέμους εναντίον κυρίαρχων κρατών», επισήμανε.

Ο Κινέζος αξιωματούχος υποστήριξε επίσης πως «οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά οι επιθετικοί πόλεμοι που έχουν εξαπολύσει αυτές και οι σύμμαχοί τους εναντίον χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν και του Ιράκ, σκότωσαν πάνω από 300.000 πολίτες και κατέστησαν πρόσφυγες πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/D83EePY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->