Γιάννης Σκαφτούρος: Πού ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τους εκτελεστές του «συμβολαίου θανάτου», το λάθος των δραστών

Γιάννης Σκαφτούρος: Πού ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τους εκτελεστές του «συμβολαίου θανάτου», το λάθος των δραστών

Με 15 σφαίρες σκότωσαν οι εκτελεστές του «συμβολαίου θανάτου» τον Γιάννη Σκαφτούρο, ο οποίος ήταν μέλος της Greek Mafia, στα Σκούρτα Βοιωτίας κοντά στα Δερβενοχώρια, ενώ γιόρταζε με την οικογένειά του για το Πάσχα. Στις «εκκρεμότητες» του «θείου Τζο» αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. τους δολοφόνους του, το λάθος των δραστών.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος μαζί με 10 άτομα περίπου βρίσκονταν στην αυλή του πατρικού του σπιτιού όταν οι εκτελεστές χτύπησαν με καλάσνικοφ τον ίδιο, σκοτώνοντάς τον, ενώ παράλληλα τραυμάτισαν την κόρη του και τον πεθερό του.

Στις «εκκρεμότητες» του «θείου Τζο» ψάχνει τους δολοφόνους του η Αστυνομία

Τους λόγους για τους οποίους ο Σκαφτούρος φοβόταν ότι έχει σφραγιστεί σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου και χρησιμοποιούσε οπλισμένους σωματοφύλακες (μετακινούνταν ελάχιστα), προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Ασφάλειας για να λύσουν το γρίφο της δολοφονίας του. Οι σωματοφύλακες χτες «απουσίαζαν».

Το ότι σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες στην εκτέλεση πήραν μέρος τέσσερα άτομα τα οποία ταξίδεψαν εκτός Αθηνών αναλαμβάνοντας το ρίσκο της μετακίνησης, δείχνει ότι ήταν ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου που λίγα «πληρωμένα πιστόλια», έχουν την ικανότητα να το υλοποιήσουν.

Για αυτό, οι profilers της ΕΛ.ΑΣ. «ξεψαχνίζουν» όλες τις εκκρεμότητες που είχε τα τελευταία χρόνια μετά την αποφυλάκιση του ο Γιάννης Σκαφτούρος έτσι ώστε να καταφέρουν να βρουν την άκρη και να φθάσουν στους δολοφόνους του.

Μέσα από μαρτυρίες και κάμερες οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των δολοφόνων, ενώ αναζητούν στοιχεία ακόμα και δυο, τρεις ή και τέσσερις ημέρες νωρίτερα για να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις μέσα στην κίνηση από και προς Αθήνα μέσω όχι των εθνικών οδών αλλά του ορεινού οδικού δικτύου και των παράδρομων.

Από την ΕΛΑΣ θεωρούν δεδομένο ότι οι δράστες παρακολουθούσαν εντατικά όλες τις κινήσεις του 55χρονου πριν προχωρήσουν στην τελική φάση του σχεδίου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν το γρίφο της δολοφονίας Σκαφτούρου, με «οδηγό» τις μαρτυρίες και ανθρώπου που απειλήθηκε από τους δολοφόνους να παρατήσει το αγροτικό του όχημα ώστε να το πάρουν και να διαφύγουν από το σημείο, αφού εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα εκτός δρόμου στη διασταύρωση της Χασιάς με τη Στεφάνη.

Η μαύρη μηχανή, μπήκε στο μικροσκόπιο για ίχνη dna και αποτυπωμάτων, ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για «πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου από πληρωμένα πιστόλια» που παρακολουθούσαν για ημέρες τις κινήσεις του Γιάννη Σκαφτούρου και γνώριζαν ότι στο εξοχικο στα Δερβενοχώρια είναι πιο χαλαρός και δίνει ρεπό τους σωματοφύλακες του.

Πάντως, το λάθος με την μηχανή που οι δράστες εγκατέλειψαν γιατί πιθανότατα έχασαν τον έλεγχο της και βγήκαν εκτός δρόμου, ίσως αποδειχθεί σημαντικό για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών.

«Επαγγελματίες εκτελεστές» - Τι λένε Ντάλτας και Μπαλάσκας για την εκτέλεση Σκαφτούρου

Όπως τόνισε ο ποινικολόγος κ. Ντάλτας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν συμβόλαιο θανάτου για τον Σκαφτούρο, ενώ εκτίμησε πως είτε πρόκειται για παλιά αντιπαλότητα ή ακόμα και για καινούρια από πρόσωπα που ανέρχονται στο χώρο και αμφισβητούν την εξουσία των παλιών.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι ο Σκαφτούρος δεν ασχολούταν με προστασία μαγαζιών, «δεν ήταν της νύχτας» και ότι στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου δεν προέκυπτε ευθεία συμμετοχή του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάλτας.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί από την αστυνομία για πολλά πράγματα και ανέφερε ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής».

Συγκεκριμένα, μιλώντας ο κ. Μπαλάσκας στο ίδιο μέσο, σημείωσε ότι πρόκειται για «πολύ καλά πληρωμένο και πολύ καλά σχεδιασμένο συμβόλαιο θανάτου».

«Οι δράστες πολλές φορές έρχονται από το εξωτερικό και φεύγουν από τη χώρα πριν καν πάει η αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος. Η αστυνομία έχει στα χέρια της μοτοσικλέτα που έπαθε βλάβη αλλά χειρίζονταν οι δράστες, ένα αγροτικό αυτοκίνητο και συλλέγουν μαρτυρίες» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος

Ο 55χρονος ήταν μέλος της «Τρόικας του συνδικάτου του εγκλήματος», όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Είχε αποφυλακιστεί το 2019, καθώς του είχαν επιβληθεί πολυετείς καθείρξεις για εμπλοκή του σε κυκλώματα της νύχτας, ενώ είχε απασχολήσει τελευταία φορά τις αρχές τον Ιούνιο του 2020, όταν είχε συλληφθεί εκ νέου για οπλοκατοχή σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας «Δίας» στη Γλυφάδα.

Αυτή ήταν η δεύτερη δολοφονική επίθεση σε βάρος του, αφού είχε γίνει μια απόπειρα στις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ιούνιο του 2018. Οι αλβανικής καταγωγής δράστης φέρεται τότε να τον είχαν μαχαιρώσει στο πόδι.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cwtUG40
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη