-->

Κινέζικη εταιρεία διακόπτει την πώληση drones σε Ρωσία και Ουκρανία για να μην χρησιμοποιούνται στον πόλεμο

ΑΠΕ

Η κινέζικη εταιρεία DJI Technology σταματά τις πωλήσεις των drones της σε Ρωσία και Ουκρανία ώστε να αποφύγει την... κακή χρήση τους στον πόλεμο.

Η DJI Technology, κινέζικη εταιρεία που μεταξύ άλλων παράγει drones, σταματά να πουλά τα προϊόντα της σε Ρωσία και Ουκρανία για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εχθροπραξίες ώστε να μην χρησιμοποιούνται τα drones της στον πόλεμο.

Η DJI, είναι η πρώτη κινέζικη εταιρεία που αποσύρεται έστω και προσωρινά από τη ρωσική αγορά κάτι που έχουν κάνει εκατοντάδες δυτικές εταιρείες μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Αντίθετα, ακολουθώντας την πολιτική της κινεζικής κυβέρνησης, οι κινέζικες εταιρείες συνέχιζαν κανονικά τις συναλλαγές τους με τους Ρώσους.

Ρωσία και Ουκρανία θεωρείται ότι χρησιμοποιούν τα drones της DJI στο πεδίο των μαχών, αν και η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι το προϊόν της απευθύνεται σε χρήση από πολίτες. Τη διακοπή των πωλήσεων drones στη Ρωσία από τη DJI είχε ζητήσει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος της Ουκρανίας με επιστολή του, στην οποία ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα drones ώστε «να κατευθύνουν τους πυραύλους τους κατά αμάχων».from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ivSe6B1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->