-->

Η Renault... φεύγει από την Ρωσία και «χαρίζει» το ποσοστό της στη Lada

Η Renault... φεύγει από την Ρωσία και «χαρίζει» το ποσοστό της στη Lada

Η Renault, φαίνεται πως αποχωρεί από την Lada, καθώς θα μεταβιβάσει το ποσοστό 68% που έχει. Η Renault είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητες της στο εργοστάσιο της Ρωσίας, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Renault θα μεταβιβάσει το ποσοστό του 68% των μετοχών που έχει στη βιομηχανία παραγωγής οχημάτων Lada (Avtovaz AO), σε ένα ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο έναντι συμβολικού τιμήματος.

Η Renault θα έχει το δικαίωμα εξαγοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Lada, μέσα στα επόμενα πέντε η έξι χρόνια, όπως μετέδωσε το Interfax, επικαλούμενο τον ίδιο υπουργό.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Ρώσος υπουργό Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ δήλωσε ότι το μερίδιο της γαλλικής εταιρίας στο εργοστάσιο παραγωγής της Μόσχας, θα μεταβιβαστεί στο τοπικό συμβούλιο διοίκησης της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η Renault, είναι η αυτοκινητοβιομηχανία της Δύσης που είναι περισσότερο εκτεθειμένη στη ρωσική αγορά, ενώ είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητες της στο εργοστάσιο, μετά την κλιμάκωση της πίεσης σχετικά με τη συνέχιση της παρουσίας της στη ρωσική αγορά, μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/VMjunKY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->