-->

Πανελλήνιες 2022: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 350 ευρώ

eurokinissi

Χιλιάδες υποψήφιοι δικαιούνται το επίδομα των 350 ευρώ, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 έχει ξεκινήσει.

Στις 2 και 3 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 για Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια αντίστοιχα. Το επίδομα των 350 ευρώ αφορά υποψηφίους που μετακινούνται μακριά από τους τόπους διαμονής τους για να γράψουν στις εξετάσεις καθώς δεν υπάρχουν εξεταστικά κέντρα στις περιοχές τους.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η μετακίνησή τους, η διατροφή και η διαμονή τους, θα καλύπτονται με κρατική δαπάνη. Το επίδομα αφορά όσους συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις το έτος της αποφοίτησής τους και εξετάζονται σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση – δήλωση και όχι για υποψηφίους που επανεξετάζονται.

Πότε κατατίθενται οι αιτήσεις

Τα δικαιολογητικά για το επίδομα θα κατατεθούν μετά τη λήξη των εξετάσεων μέσω του Λυκείου στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος των 350 ευρώ είναι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι αποφοιτούν το ίδιο έτος κατά το οποίο συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και εξετάζονται σε εξεταστικό κέντρο που δεν είναι η σχολική μονάδα στην οποία κατέθεσαν την αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλήνιες, εφόσον βέβαια πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Α. Είναι υποψήφιοι των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας και μετακινούνται:

  • από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής Χώρας. Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολικής μονάδας υποβολής της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Εξεταστικού Κέντρου) είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.

Το επίδομα αφορά υποψηφίους που μετακινούνται μακριά από τους τόπους διαμονής τους, για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχουν εξεταστικά κέντρα σε όλες τις περιοχές

  • από τις σχολικές μονάδες υποβολής της αίτησης – δήλωσης της νησιωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας
  • από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολικής μονάδας υποβολής της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Εξεταστικού Κέντρου) είναι μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα.

Β. Είναι υποψήφιοι των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μετακινούνται:

  • από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής Χώρας. Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολείου υποβολής αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Βαθμολογικού Κέντρου ή Ειδικού εξεταστικού Κέντρου ) είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.
  • από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά της ηπειρωτικής Χώρας.
  • από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας εφόσον η απόσταση της σχολικής μονάδας από το Βαθμολογικό Κέντρο ή Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο είναι μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων.

 Εξαιρούνται της αποζημίωσης οι υποψήφιοι οι οποίοι θα μετακινηθούν στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα.

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ #ΕΠΙΔΟΜΑ #ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/LZUg5Vo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->