Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24 Μαΐου στους δήμους, πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ

Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24 Μαΐου στους δήμους, πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αποφάσισε για αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου 2022, την πραγματοποίηση 24ης πανελλαδικής απεργίας.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λάβουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:00 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και στις πορείες διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσουν αφενός προς το Υπουργείο Εσωτερικών και αφετέρου προς τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Βασικό αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως σημειώμνει σε ανακοίνωσή της, είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους ΟΤΑ Α' Βαθμού (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α. που απασχολούνται σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, Σχολικές Καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.α.) και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και με την ηγεσία της ΚΕΔΕ «καθιστώντας τους σαφές πώς η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μείζον πρόβλημα όχι μόνο για τους εναπομείναντες εργαζόμενους στους ΟΤΑ, που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα, αφού ελλείψει προσωπικού γίνεται με καθυστέρηση η διεκπεραίωση των όποιων υποθέσεων».

#ΑΠΕΡΓΙΑ #ΠΟΕ_ΟΤΑ #ΔΗΜΟΙ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ #ΠΟΡΕΙΑ #ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mYJFaQo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη