Συγκλονιστικός ο Στιβ Κερ για το μακελειό στο Τέξας: «Πότε θα κάνουμε κάτι;» φώναξε με δάκρυα στα μάτια, «είμαστε όμηροι 50 γερουσιαστών»

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ξέσπασε ο προπονητής των Golden State Warriors, Στιβ Κερ (και βοηθός στην Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ), για το  μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Τέξας και εξαπέλυσε επίθεση στους 50 γερουσιαστές λέγοντας ότι «βάζετε την εξουσία πάνω από τις ζωές των παιδιών μας».

Με φωνή που έτρεμε και με προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο Στιβ Κερ δεν μίλησε για μπάσκετ μετά το Game 4 των τελικών της Δύσης αλλά ξέσπασε για τα όσα έγιναν σε απόσταση 570 χιλιομέτρων από το «American Airlines Center» του Ντάλας.

«Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί να έρχομαι εδώ και να δίνω συλλυπητήρια στις κατεστραμμένες οικογένειες. Έχω κουραστεί να υπάρχει ενός λεπτού σιγής. Αρκετά! Υπάρχουν 50 γερουσιαστές αυτή τη στιγμή που αρνούνται να ψηφίσουν για το HR8, που είναι ένας κανόνας ελέγχου ιστορικού που βρίσκεται εκεί για δύο χρόνια. Υπάρχει λόγος που δεν θα το ψηφίσουν: Για να διατηρήσουν την εξουσία» ανέφερε αρχικά ο Στιβ Κερ.

«Σας ρωτάω, Μιτς ΜακΚόνελ, εσάς τους γερουσιαστές που αρνείστε να κάνετε οτιδήποτε για τη βία, τους πυροβολισμούς στα σχολεία, τους πυροβολισμούς στα σουπερμάρκετ, σας ρωτώ: Θα βάλετε τη δική σας επιθυμία για εξουσία πάνω από τις ζωές των παιδιών μας; Γιατί έτσι φαίνεται. Αυτό κάνουμε κάθε εβδομάδα» σημείωσε στη συνέχεια ο έμπειρος προπονητής.

«Αρκετά! Θέλω όσοι το ακούνε αυτό να σκεφτούν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Πώς θα νιώθατε εάν συνέβαινε σε εσάς αυτό; Δεν γίνεται να καθόμαστε εδώ και απλά να κάνουμε ενός λεπτού σιγής και μετά να βγούμε και να φωνάζουμε 'πάμε Ουόριορς ή πάμε Μάβερικς'.

Μας κρατούν όμηρους 50 γερουσιαστές στην Ουάσιγκτον που αρνούνται να το θέσουν ακόμη και σε ψηφοφορία, παρά τα όσα θέλουμε οι Αμερικανοί. Δεν θα το ψηφίσουν γιατί θέλουν να κρατήσουν τη δική τους εξουσία. Είναι αξιολύπητο. Αρκετά!», κατέληξε ο Στιβ Κερ.

{https://twitter.com/NBCSWarriors/status/1529249954040094720}

#ΤΕΞΑΣ #ΜΑΚΕΛΕΙΟ #NBA #ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/NvfLToP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη