Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για απάτες: Tι είναι το Romance Scam, έτσι πήραν από άνδρα 50.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκαν 7 άτομα για απάτες: Tι είναι το Romance Scam, έτσι πήραν από άνδρα 50.000 ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση διαδικτυακής απάτης με ερωτικό πρόσχημα ή αλλιώς Romance Scam.

 

H EΛΑΣ ανακοίνωσε σήμερα πως ταυτοποιήθηκαν επτά άτομα για απάτες μέσω διαδικτύου «με ερωτικό πρόσχημα».

Εις βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Είχε προηγηθεί καταγγελία ημεδαπού σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι δράστες από το 2015 έως το 2019, κατάφεραν να του αποσπάσουν τμηματικά 50.000 ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης, πρόκειται για την πρακτική του Romance Scam:

Επικοινωνούσαν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρονται για στενές διαπροσωπικές σχέσεις μαζί του, κατάφεραν με διάφορα τεχνάσματα να τον πείθουν και να τους αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα χρηματικά ποσά.

Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν δεδομένα χρηματοροών και ηλεκτρονικών ιχνών, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών και τη διακρίβωση του ρόλου καθενός στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://ift.tt/gDhlZo3)
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
#ΑΠΑΤΕΣ #ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #ΕΛΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/MlZtdJi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη