Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη για την Κεντρικής Επιτροπή θα έχει «άρωμα γυναίκας», η διαδικασία

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη για την Κεντρικής Επιτροπή θα έχει «άρωμα γυναίκας», η διαδικασία

Στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αποφασίστηκε ομόφωνα, οι γυναίκες από εδώ και μπρος να έχουν ισότιμη αντιπροσώπευση (50/50) στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος, είχε δηλώσει: «Για εμάς αυτό που έχει σημασία είναι ο ποιοτικός μετασχηματισμός στην λειτουργία μας. Είμαστε από τα πρώτα κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που εφαρμόζουμε στην εκλογή της ΚΕ την ποσόστωση 50% για άνδρες και γυναίκες»

Πλέον η μάχη για την Κεντρική Επιτροπή , αποκτά μεγάλο ενδιαφέρουν  καθώς 728 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 300 θέσεις με ποσόστωση 50% σε άνδρες και γυναίκες.

Τα περίπου 61.600 μέλη που έχουν εγγραφεί στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έως τις 21/3 καλούνται να ψηφίσουν για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στο σύνολο 300.Όσοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της περιφέρειας στην οποία ανήκουν. Σε κάθε εκλογική περιφέρεια έχουν οριστεί εκλογική τμήματα τα οποία μπορεί κανείς να τα αναζητήσει στην ιστοσελίδα τoυ ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας , άδεια διαμονής, visa ή μπλε βεβαίωση. Για την συμμετοχή κάθε μέλους στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ. Από την συνδρομή απαλλάσσονται οι άνεργοι και οι νέοι ηλικίας έως και 30 χρονών. Για το ψηφοδέλτιο της εκλογής Προέδρου ο φάκελος θα είναι λευκός και δεν είναι απαραίτητος ο σταυρός στο όνομα του υποψηφίου, ενώ για την Κεντρική Επιτροπή ο φάκελος θα φέρει πάνω το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σταυροδοσία

Σε ό,τι αφορά τους σταυρούς προτίμησης. Για την Αττική μπορούν να μπουν έως και 45 σταυροί, για την Κεντρική Μακεδονία έως και 11, για τη Δυτική Ελλάδα έως και 6, για την Κρήτη έως και 5, για τη Θεσσαλία έως και 4, για την Πελοπόννησο έως και 5, για την Ήπειρο έως και 3, για τη Δυτική Μακεδονία έως και 3, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έως και 3, για την Στερεά Ελλάδα έως και 3, για το Νότιο Αιγαίο έως και 2 σταυροί, για το Βόρειο Αιγαίο έως και 2 σταυροί και για τα Ιόνια νησιά έως και 2 σταυροί. Για το Εξωτερικό έως και 1 σταυρός.

Οι εκλογές των μελών εξωτερικού διεξάγονται με ειδικό πληροφοριακό σύστημα με την ευθύνη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν σταλεί στις οργανώσεις μελών εξωτερικού.

Ερωτηθείς για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για ισάριθμη εκπροσώπηση (50%-50%) γυναικών και ανδρών σε όλα τα όργανα του κόμματος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο ΟΠΕΝ, σημείωσε ότι «πρόκειται για μία πρωτοπόρα απόφαση που πήρε το συνέδριο με συντριπτική πλειοψηφία», για «μία κίνηση που δημιουργεί όρους πραγματικής ισότητας μέσα στο κόμμα μας, μία θεσμική τομή που προοιωνίζεται αντίστοιχες θεσμικές τομές και στο κράτος, στη συνολική δόμηση των θεσμών στην Ελλάδα». Πρόσθεσε ότι «έχει έρθει πια ο καιρός ώστε αυτού του τύπου οι ριζοσπαστικές θεσμικές τομές να γίνουν οδηγός για την πραγματική ισότητα στην πολιτική αλλά και στην κοινωνία».

«Η κοινωνική δυσφορία και αγανάκτηση είναι πολύ μεγάλη για την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία διαλύει την καθημερινότητα της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, έχοντας προκαλέσει γενικευμένη οικονομική -και όχι μόνο- ασφυξία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο "Κόκκινο 91,4 fm" της Θεσσαλονίκης.

«Αυτή η δυσφορία πρέπει να εκφραστεί με πολιτικούς όρους. Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν την Κυριακή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μέρες της κυβέρνησης τελειώνουν και δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί πολιτική χωρίς να πληρώσει τον λογαριασμό. Ταυτόχρονα, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, η συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής εκφράζει την πεποίθησή ότι πρέπει και μπορεί να υπάρξει πολιτική αλλαγή, μία άλλη πορεία για τη χώρα. Με μία κυβέρνηση προοδευτική, αριστερή, δημοκρατική που θα δώσει προοπτική για τους εργαζόμενους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους, τους συνταξιούχους. Έχει μια διπλή λοιπόν πολιτική σημασία η συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής», επισήμανε.

«Οι πολίτες κατανοούν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή την πολιτική λόγω νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών αλλά και της πρόσδεσής της σε πολύ συγκεκριμένα ολιγοπωλιακά συμφέροντα» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, καλώντας «όλους τους δημοκρατικούς, τους προοδευτικούς και τους αριστερούς πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη στην 15 Μαΐου». «Να στείλουμε το ηχηρό μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ #ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ_ΣΥΡΙΖΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/laLW3Of
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη