ΕΓΣΣΕ: Ζητούν πίσω τον κατώτατο μισθό οι κοινωνικοί εταίροι

ΕΓΣΣΕ: Ζητούν πίσω τον κατώτατο μισθό οι κοινωνικοί εταίροι

Με την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ διασφαλίζονται όλα τα θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων και η καταβολή επιπλέον επιδομάτων, όπως το επίδομα γάμου, αλλά και των τριετιών (προϋπηρεσίας) που λάμβαναν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό έως τον Φεβρουάριο του 2012.

Αυτό επισήμαναν οι κοινωνικοί εταίροι οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινωνικοί εταίροι αποφάσισαν να ζητήσουν από κοινού εγγράφως στην νέα ΕΓΣΣΕ την επαναφορά του καθορισμού των κατώτατων αμοιβών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια μικρή αύξηση των κατώτατων αμοιβών και πολύ αργά, η οποία δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων με δεδομένη την ενεργειακή κρίση και την εκτόξευση του πληθωρισμού:

«Επιχειρούμε, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, από την οποία όμως έχει αφαιρεθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσδιορίζει τον κατώτερο μισθό, να βρούμε κάποιες λύσεις που θα δώσουν ανάσες, ανακούφιση, στους χαμηλότερα αμειβόμενους μισθωτούς.

Καλούμε και την Κυβέρνηση και τις Εργοδοτικές Οργανώσεις να στέρξουν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και κυρίως να της δώσουν μία διάσταση, η οποία έχει μεγάλη θεσμική αξία. Να επαναφέρουμε το καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων σε ρύθμιση και όχι σ΄ αυτή τη ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι μετά από 10 χρόνια πρέπει να επανέλθει η ρύθμιση των κατώτατων αμοιβών στους κοινωνικούς εταίρους, καθώς δε γίνεται να ορίζει το κράτος τις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα.

#ΕΓΣΣΕ #ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ_ΜΙΣΘΟΣ #ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ_ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ #ΓΣΕΕ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rqn1MQD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη