-->

Δεν παίρνει άδεια λόγω καλοκαιριού ο κορονοϊός: Τα δυο μέτρα που παραμένουν

Pixabay

Σχεδόν όλα τα μέτρα έχουν αρθεί για το καλοκαίρι εκτός από τη μάσκα σε συγκεκριμένους χώρους καθώς και ένα υποχρεωτικό rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Αίρονται σταδιακά όσο φτιάχνει ο καιρός και σταθεροποιούνται τα κρούσματα ένα ένα τα μέτρα εκείνα που μας συντρόφευαν όπως η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που έδωσε τη δυνατότητα στους ανεμβολίαστους μετά από καιρό να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους όπου απαγορευόταν η πρόσβαση τους αλλά και η υπχρέωση επίδειξς αρνητικού rapid test για να καθίσουν στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Παράλληλα λίγες μέρες έμειναν για να καταργηθεί το αξεσουάρ εκείνο που μας συντρόφευε για χρόνια στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αναφερόμαστε φυσικά στη μάσκα η οποία από 1η Ιουνίου καταργείται οριστικά, τουλάχιστον για το καλοκαίρι, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους με ελάχιστες εξαιρέσεις.

«Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς», είπε ο κ. Πλεύρης

Ωστόσο τόνισε πως ΔΕΝ καταργείται στους εξής χώρους:

  • Νοσοκομεία
  • Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)

Το δεύτερο μέτρο με το οποίο θα πορευτούμε το καλοκαίρι του 2022, αφορά το κομμάτι των ανεμβολίαστων εργαζόμενων οι οποίοι θα συνεχίσουν κανονικά να κάνουν υποχρεωτικά ένα rapid test την εβδομάδα με δικά τους έξοδα το οποίος θα πρέπει να δηλώνουν για να προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους.

Αξίζει να επισημανθεί οτι δεν πρόκειται για κατάργηση μέτρων, αλλά για αναστολή όπως έχει επισημάνει αρκετές φορές ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τα οποία θα επανεξεταστούν από Σεπτέμβριο αφού εξεταστεί το υγειονομικό αποτύπωμα του καλοκαιριού.

#ΜΕΤΡΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ #ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ_ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ #RAPID_TEST


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/crIzenQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->