Οικονόμου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

EUROKINISSI

«Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» χαρακτήρισε την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ που κυρώθηκε την Πέμπτη από την ελληνική Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για αμερικανική ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την επικύρωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ από την ελληνική Βουλή.

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που όπως ανέφερε: «επέλεξε ενσυνείδητα να καταψηφίσει τη συμφωνία. Δεν μπορεί να κατανοήσει τις αλλαγές στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Είναι δέσμιος ιδεοληψιών που έχουν εκπνεύσει από το 1989. Πήρε επιχειρήματα από την πρώιμη πασοκική περίοδο. Εφάρμοσε την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν δεν μας βολεύει η πραγματικότητα κατασκευάζουμε μια που μας εξυπηρετεί. Αναδείχθηκε η τεράστια υποκρισία που χαρακτηρίζει τον Τσίπρα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για το επικείμενο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ανέφερε πως «η επίσκεψη του πρωθυπουργού δείχνει το υψηλό κύρος που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση από την έναρξη της θητείας της. Θα έχει εθνικό και γεωπολιτικό στίγμα. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας ως ζήτημα που υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Θα συζητηθεί η ρωσική εισβολή, ένα ζήτημα κρίσιμο για τη Δύση που η κυβέρνηση έχει πάρει σαφή θέση».

Παράλληλα για τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν με τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε: «Συζήτηση θα γίνει και για τα ενεργειακά καθώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος και να συμβάλλει ενεργά στην απεξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει με Μπάιντεν και θα μιλήσει στο Κογκρέσο. Κυρώθηκε χθες η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Μια συμφωνία με τεράστιο διεθνή αντίκτυπο. Συμφωνία – ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως παράγοντα σταθερότητας. Υπηρετεί πολύπλευρα τα εθνικά μας συμφέροντα. Η επιλογή των ΗΠΑ να στηριχθούν στην Ελλάδα είναι επιλογή από μόνη της».

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/UFt0QWK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη