-->

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Αυτοί είναι οι πρώτοι δικαιούχοι, μέχρι πόσα χρήματα θα λάβουν

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Αυτοί είναι οι πρώτοι δικαιούχοι, μέχρι πόσα χρήματα θα λάβουν

Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στο gov.gr για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, με την έκπτωση να κυμαίνεται από 35% έως και 50%.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, από το οποίο θα ωφεληθούν τουλάχιστον 300.000 νοικοκυριά με voucher βάσει εισοδήματος.

Σημειώνεται πως επιλέξιμες για το πρόγραμμα αντικατάστασης - με επιδότηση από 150 έως και 600 ευρώ - των παλιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών είναι οι εξής:

  • Κλιματιστικό
  • Ψυγείο
  • Καταψύκτης

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων, όπως και οι κουζίνες.

Ποιοι θα είναι οι πρώτοι δικαιούχοι

Προχωρώντας σε διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα, ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έχει σημειώσει πως «θέλουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου να ανοίξει η πλατφόρμα», αλλά και πως «εκεί θα έχουμε 35 έως 50% επιδότηση.

«Ανεξαρτήτως εισοδήματος», ανέφερε ο υπουργός τονίζοντας πως  «όλοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα με μία διαφορά ότι θα υπάρχει αντικειμενική κατάταξη βάσει κοινωνικών κριτηρίων».

Στις κατηγορίες αυτές εντάσσονται άτομα με χαμηλό εισόδημα, πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και νοικοκυριά με μέλη με αναπηρία.

«Άτομα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες έχουν περισσότερα μόρια, επομένως θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα επιλεγούν να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πόσα χρήματα θα γλυτώσετε για νέο ψυγείο ή κλιματιστικό

Το μέσο ποσό της επιδότησης διαμορφώνεται - περίπου - στα εξής:

  • Ψυγεία: 300 ευρώ
  • Κλιματιστικό: 300 ευρώ
  • Καταψύκτης: 150 ευρώ

Δεν πρόκειται, ωστόσο, για πλαφόν αφού τα ποσά ενδεχομένως να κυμανθούν και υψηλότερα, ανάλογα και με το κόστος.

Ποιοι αποκλείονται από την επιδότηση

Εκτός επιδότησης θα μείνουν όσοι δεν πληρούν τη μία απαραίτητη προϋπόθεση: Θα πρέπει η παλιά συσκευή που θέλετε να αντικαταστήσετε να λειτουργεί. Έτσι, αν έχετε, π.χ., ένα παλιό air condition που είναι εκτός λειτουργίας, τότε δεν μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα.

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #GOVGR


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/BZCcIv8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->