Τζόνσον σε Ζελένσκι: «Εργαζόμαστε για την επανεκκίνηση της εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία»

Τζόνσον σε Ζελένσκι: «Εργαζόμαστε για την επανεκκίνηση της εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία»

Τον στόχο της αποτροπής μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης συζήτησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Μπόρις Τζόνσον στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τού επισήμανε ότι οι διεθνείς εταίροι της Βρετανίας εργάζονται για να επανεκκινήσουν οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζόνσον που μιλάει τακτικά με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν την σπουδαιότητα της διατήρησης της ενότητας της διεθνούς κοινότητας, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο ίδιος, τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τους εταίρους του στην G7 ασκώντας πιέσεις για ταχεία πρόοδο», σύμφωνα με γραπτό αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας, σχετικά με την εξαγωγή σιτηρών. «Οι ηγέτες συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα, αλλά και για την ανάγκη χαλάρωσης από τη Ρωσία του ναυτικού αποκλεισμού, ώστε να επιτραπεί η ασφαλής διέλευση των πλοίων».

#ΜΠΟΡΙΣ_ΤΖΟΝΣΟΝ #ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ_ΖΕΛΕΝΣΚΙ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΣΙΤΗΡΑ #ΕΞΑΓΩΓΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/dl7NWRn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη