Λογαριασμοί ρεύματος: Τι ισχύει για τους φοιτητές, πώς θα πάρουν το επίδομα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι ισχύει για τους φοιτητές, πώς θα πάρουν το επίδομα

Οι φοιτητές για να πάρουν το επίδομα ρεύματος θα πρέπει να δηλώνουν το σπίτι που νοικιάζουν ως κύρια κατοικία.

Τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναδρομική αποζημίωση των οικιακών καταναλωτών για τις πρόσθετες χρεώσεις ρεύματος οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί μέσω των λογαριασμών, από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο. Το ποσοστό επιδότησης αφορά νοικοκυριά με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, ήτοι το 95% των νοικοκυριών.

Εκτιμάται ότι το 30% των καταναλωτών ήτοι 1,3 εκατομμύρια καταναλωτές είναι αυτοί που θα λάβουν τα μεγαλύτερα ποσά καθώς είχαν κατανάλωση πάνω από 300 κιλοβατώρες,που δεν έχει επιδοτηθεί από το κράτος.To μέτρο της επιστροφής αφορά τους μήνες έκδοσης των λογαριασμών και όχι την περίοδο κατανάλωσης, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος είναι και οι φοιτητές εφόσον όμως δηλώνουν το σπίτι που νοικιάζουν ως κύρια κατοικία.

Σε κάθε περίπτωση θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης στοιχείων γα να μπορέσουν να πάρουν την επιστροφή.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tbraEcv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη