Επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ από επιστροφή ρήτρας αναπροσαρμογής: Τι ισχύει με όσους μένουν σε σπίτι με παραχώρηση

Επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ από επιστροφή ρήτρας αναπροσαρμογής: Τι ισχύει με όσους μένουν σε σπίτι με παραχώρηση

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 5/5, οι αρμόδιοι υπουργοί προχώρησαν στις εξειδικεύσεις των μέτρων στήριξης για το ηλεκτρικό ρεύμα. Τι ισχύει για την κύρια κατοικία και την παραχώρηση και πώς θα γίνει η αίτηση για το επίδομα ρεύματος από την επιστροφή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Αναφορικά με την επιδότηση στο ρεύμα και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δε θα ξεπερνά τα 600 ευρώ ανά καταναλωτή, ενώ θα δοθεί απευθείας μέσα από τους λογαριασμούς IBAN.

Η επιδότηση αφορά την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο και υπολογίζεται στο 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων που προέκυψαν για το σύνολο αυτής της περιόδου.

Προς τα τέλη Μαΐου, θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν αρχές Ιουνίου.

Η πλατφόρμα αυτή θα εμφανίζει στον πολίτη την πρώτη κατοικία που έχει δηλωμένη στο Ε1 είτε είναι ενοικιαστής, είτε είναι ιδιοκτήτης και δίπλα από την Α' κατοικία θα έχει το ρολόι (τον αριθμό παροχής) και θα ζητείται επικαιροποίηση στοιχείων.

Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχει και η περίπτωση να διαμένει κάποιος σε ένα σπίτι (ως πρώτη κατοικία) που θα του το έχει παραχωρήσει κάποιος άλλος.

Για παράδειγμα, γονέας παραχωρεί στο παιδί του το σπίτι του, το οποίο δηλώνεται ως πρώτη κατοικία του παιδιού.

Σε αυτή την περίπτωση, δικαιούχος για την επιδότηση είναι το παιδί της οικογένειας και είναι αυτός που θα κάνει την αίτηση για το επίδομα ρεύματος.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/sTO4WLE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη