Προπύλαια: Συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου για τα ΑΕΙ

Προπύλαια: Συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου για τα ΑΕΙ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας οργάνωσαν στα Προπύλαια φοιτητικοί σύλλογοι.

Η διαμαρτυρία αφορά την αστυνομική καταστολή και τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο ΑΠΘ, όπου τραυματίστηκε φοιτητής από ευθεία βολή βομβίδας κρότου-λάμψης.

Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι που πραγματοποιούν το συλλαλητήριο δηλώνουν την εναντίωσή τους στο νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Κεντρικό σύνθημα αποτελεί το αίτημα: «Έξω η αστυνομία από τις Σχολές».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει δηλώσει ότι ο νόμος για τα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί, ενώ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία που θα αναλάβει την φύλαξη των ΑΕΙ.

Μετά την εκπαίδευσή τους, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία στις αρχές Ιουνίου, αρχικά για περιπολίες στον περιβάλλοντα χώρο των μεγάλων κάμπους, όπως η Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

#ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ #ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ_ΣΥΛΛΟΓΟΙ #ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ_ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ_ΒΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/4IRaUVg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη