Ο Γιάννης Στρωματιάς για την δημαρχία του Λάμπρου Παπαδήμα: Η διοικητική λειτουργία του Δήμου ήταν τότε περισσότερο αντιπροσωπευτική παρά Δημαρχοκεντρική....

Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων και την ομόφωνη απόφαση του Οργάνου να τιμήσει τον αείμνηστο Δήμαρχο Λάμπρο Παπαδήμα με την ονοματοδοσία του στην ιστορική αίθουσα  συνεδριάσεων της οδού Αινιάνων είναι δυνατόν να αναφερθούν και τα παρακάτω:

Η σχετική απόφαση καθώς και η εισήγηση της ηγεσίας του Δήμου είναι θετική και τούτο γιατί ο τιμηθείς υπήρξε ένας ομολογουμένως επιτυχημένος Δήμαρχος, ανάλογα βέβαια και με τις επικρατούσες στην εποχή εκείνη πολιτικές και οικονομικές συνθήκες,οι οποίες σε κάθε περίπτωση επηρέαζαν την λειτουργία των Δήμων.

Η Πόλη μας ωφελήθηκε πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως, έτσι και ο Δήμος μας τότε έζησε λαμπρές στιγμές....

Όμως η παραπάνω τιμητική διάκριση, όπως εύστοχα παρατήρησε δημοτικός σύμβουλος κατά την συζήτηση,θα πρέπει,για να έχει ουσιαστική σημασία, να συνοδεύεται από ανάλογες θεσμικές και πολιτικές πρακτικές  η τουλάχιστον να εμπνέεται από την λαμπρή εκείνη εποχή του Δήμου Λαμιέων,ως ζωντανού θεσμικού αλλά και πολιτικού ΟΤΑ, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών της κάθε εποχής..

Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα αν η σημερινή πολιτική και αυτοδιοικητική λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου διακατέχεται από έστω κάποιες ανάλογες θεωρήσεις και πρακτικές των αντίστοιχων της Δημαρχίας του αείμνηστου Παπαδήμα?

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι καμμία σχέση δυστυχώς δεν υπάρχει ανάμεσα στις δύο πολιτικές και πρακτικές και ειδικότερα:

Όσον αφορά την συμβολή των δύο Δημοτικών διοικήσεων στην αναπτυξιακή και οικονομική  ευμάρεια όλοι γνωρίζουν ότι ο Δήμος μας τότε κέρδιζε.....τώρα μάλλον χάνει......, ανεξάρτητα από τις σημερινές εγγενείς δυσκολίες,που πραγματικά είναι υπαρκτές....

Η διοικητική λειτουργία του Δήμου ήταν τότε περισσότερο αντιπροσωπευτική παρά Δημαρχοκεντρική....

Στο Δημοτικό Συμβούλιο διεξάγονταν σκληρές αλλά μετά βεβαιότητας εποικοδομητικές και χρήσιμες αυτοδιοικητικές μάχες και το ανώτατο θεσμικό και πολιτικό Όργανο, παρόλη την έλλειψη τότε επικοινωνιακών και ενημερωτικών τοπικών μέσων, θύμιζε μικρή Βουλή και όχι, δυστυχώς βοηθούντων και άλλων παραγόντων αλλά σίγουρα και με κυρίαρχη πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του Δήμου, κατά το μάλλον ή ήττον διεκπεραιωτικό διοικητικό συμβούλιο κάποιου Οργανισμού....

Έτσι είναι μάλλον βέβαιο ότι ο δημοτικός σύμβουλος που έθεσε την παραπάνω επιφύλαξη η γιατί όχι καλόπιστη ένσταση μάλλον είχε δίκιο.....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

ΕΠΙΛΑΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη