Ο Παναθηναϊκός πήρε το Κύπελλο Ελλάδος στον επεισοδιακό τελικό με τον ΠΑΟΚ (βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός πήρε το Κύπελλο Ελλάδος στον επεισοδιακό τελικό με τον ΠΑΟΚ (βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος 2022 μετά από έναν επεισοδιακό τελικό στο ΟΑΚΑ καθώς νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι ήταν θρίλερ. Ξεκίνησε με επεισόδια στις εξέδρες, ακολούθησε καθυστέρηση στην προγραμματισμένη ώρα έναρξης (20:00), διακοπή στο 35΄   λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ του Παναθηναϊκού με το πέναλτι του Αϊτόρ, και τελικά το ματς συνεχίστηκε με δραματικό χρώμα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για να γυρίσει το εις βάρος του σκορ, αλλά στο τέλος πανηγύρισε το «Τριφύλλι» και επέστρεψε στους τίτλους μετά από 8 χρόνια. 

Ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ τέθηκαν για 17η φορά αντιμέτωποι στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ για 5η φορά «αντάμωσαν» ξανά στον τελικό της διοργάνωσης.

Ωστόσο, με όσα έγιναν απόψε στο ΟΑΚΑ σίγουρα δεν κέρδισε το ποδόσφαρο.

Στις 21:42 ο διαιτητής Αντόνιο Ματέου Λαόθ έδωσε ξανά το σφύριγμα για να συνεχιστεί ο τελικός από το 35ο λεπτό που διακόπηκε προσωρινά το παιχνίδι λόγω της μεγάλης έντασης.

Μετά τη διακοπή που αποφάσισε ο διατητής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, λόγω της έντασης και του αντικειμένου που δέχθηκε ο Αϊτόρ, οι δύο ομάδες ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι συνεχίζεται.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά καθώς έχει την ψυχολογία με το μέρος του μετά το 1-0 που έκανε με πέναλτι ο Αϊτόρ.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ δείχνει μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν έχει απειλήσει.

Διακοπή στο 35ο λεπτό

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, ο αγώνας είχε διακοπεί καθώς έπεσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο ενώ υπήρξε ένταση και ανάμεσα στους παίκτες.

Στο έδαφος βρέθηκε ο Αϊτόρ, πιθανότατα από αντικείμενο που προήλθε από την εξέδρα, μετά τους πανηγυρισμούς στο γκολ που πέτυχε.

Οι παίκτες των δύο ομάδων οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με απόφαση του διαιτητή.

Νωρίτερα, ο Αιτόρ είχε ανοίξει το σκορ για τους Πράσινους με εύστοχο πέναλτι για μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια στον Γκατσίνοβιτς στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης (μετά από χρήση VAR).

Στον πανηγυρισμό ο Αϊτόρ δέχεται αντικείμενο που φεύγει από την εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ και δείχνει να τραυματίζεται. Διακοπή του αγώνα στο 35΄.

Η ένταση ήταν μεγάλη ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων, που ήρθαν στα χέρια μετά και το γκολ των «πρασίνων», με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο ΟΑΚΑ από τα δακρυγόνα και τις φωτοβολίδες οδήγησε την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, σε καθυστέρηση (η σέντρα ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00).

Ειδικότερα, ενώ είχε πραγματοποιηθεί η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και οι δύο ομάδες ήταν έτοιμες για τη σέντρα, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ματέου Λαόθ, διέταξε την επιστροφή στα αποδυτήρια ελέω αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Τα καπνογόνα και δακρυγόνα εμπόδιζαν τους ποδοσφαιριστές να αναπνεύσουν, με τον Ισπανό ρέφερι να οδηγείται στην παραπάνω απόφαση.

Ο τελικός ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση

Τελικά η κατάσταση εκτονώθηκε μισή ώρα αργότερα και στις 8:32 ξεκίνησε το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Νωρίτερα, είχαν ξεσπάσει επεισόδια στις εξέδρες αλλά και μικροένταση στο ταρτάν του ΟΑΚΑ.

Η ένταση δημιουργήθηκε από μερίδες οπαδών και των δύο φιναλίστ που τα... έβαλαν με τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, οπαδοί πέταξαν αντικείμενα και καπνογόνα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ έγιναν κοντά στις «νεκρές» ζώνες για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, που έχουν προβλεφθεί σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ, περίπου 45 λεπτά πριν τη «σέντρα» του τελικού.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (68' Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (76' Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (94' Σάρλια), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76' Καρλίτος).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Βιεϊρίνια (46' Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Κρέσπο, Αουγκούστο (52' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46' Ελ Καντουρί), Άκπομ (67' Τσόλακ).

 

#ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ #ΠΑΟΚ #ΤΕΛΙΚΟΣ_ΚΥΠΕΛΟΥ_ΕΛΛΑΔΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tEpDyFu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη