-->

ΑΠΘ: Ποντίκι κάνει... βόλτες στην κουζίνα της Λέσχης, οργή από φοιτητές (βίντεο)

ΑΠΘ: Ποντίκι κάνει... βόλτες στην κουζίνα της Λέσχης, οργή από φοιτητές (βίντεο)

Αντιμέτωποι με σοκαριστικές εικόνες, ήρθαν φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα, Τρίτη 3/5, από τις διακοπές του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο διακρίνεται ξεκάθαρα ένα ποντίκι που… κάνει βόλτες μέσα στη κουζίνα της Λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από φοιτητές που ανέλαβαν να διανείμουν τις μερίδες φαγητού καθώς προκλήθηκε ένταση στη διανομή του, μεταξύ της εργολαβίας και των φοιτητών.

«Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο facebook από το Αυτόνομο Σχήμα Οικονομικού του ΑΠΘ που καταγγέλλει πως: «χθες το μεσημέρι στη λέσχη του ΑΠΘ αποφάσισαν να εφαρμόσουν, το ταξικό μέτρο, της επίδειξης κάρτας σίτισης».

«Φοιτητές και φοιτήτριες έδειξαν την αντίθεση τους και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση με την εργολαβία να απαντάει εκδικητικά με κλείσιμο της διανομής του φαγητού. Άμεσα άλληλεγγυοι/ες φοιτητ(ρι)ες ανέλαβαν προσωρινά τη διανομή μοιράζοντας φαγητό σε συμφοιτητές τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Η πρυτανεία όσο και να διαλαλεί την καλή κατάσταση της λέσχης , τα αποδεικτικά στοιχεία, όπως το παρακάτω βίντεο, βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο , όπου ένα ποντίκι τρέχει μέσα στο χώρο της κουζίνας που ετοιμάζονται και διατηρούνται υλικά και φαγητά που μοιράζονται στον κόσμο, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των σιτιζόμενων και προφανώς χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανονισμών» επισημαίνεται από το Αυτόνομο Σχήμα του Οικονομικού του ΑΠΘ.

Σήμερα στις 11:00 είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση των φοιτητών μπροστά από το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το θέμα της σίτισης στη Λέσχη, τις κακές υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν εντός αυτής (πιο συγκεκριμένα στις κουζίνες) όπως μεταδίδει το GRTimes.gr.

{https://ift.tt/VcFw54b}from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YFRu7OM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->