-->

Πότε «πετάμε» τις μάσκες (βίντεο)

Πότε «πετάμε» τις μάσκες (βίντεο)

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στο πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες. Όπως είπε ο ίδιος, οι ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φοράνε μάσκες.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε ότι όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φοράνε μάσκες και πώς οι ειδικοί παρατηρούν τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία βελτιώνονται, προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε θα καταργηθούν οι μάσκες.

Μία πρώτη ημερομηνία, η οποία βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, είναι η 1η Ιουνίου.

«Η συζήτηση γίνεται για να δούμε πως κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι μία κατάσταση ακόμα ρευστή. Είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση», δήλωσε.

«Υπάρχουν δύο μεταλλάξεις της Όμικρον που είδαμε να αυξάνονται στην Αφρική. Είναι μία κατάσταση που ακόμα δεν την ξέρουμε, δεν την κατανοούμε πλήρως. Τα παγκόσμια στοιχεία όμως είναι καλά, έχουν πέσει τα κρούσματα σε ιστορικό χαμηλό και οι θάνατοι το ίδιο».

Ο κ. Μαγιορκίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενισχυτικές δόσεις μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με στόχο να «προλάβουν» τον Οκτώβριο, όμως η πρόταση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμα.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3HnryIQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->