Ο στρατηγός Κόρκας έφυγε από τη ζωή αφού πρώτα τίμησε τους πεσόντες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς (εικόνες)

Ο στρατηγός Κόρκας έφυγε από τη ζωή αφού πρώτα τίμησε τους πεσόντες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς (εικόνες)

Στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι Αττικής τελέσθηκε, το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντωνίου.

Όπως ανακοινώθηκε, στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν οι βουλευτές Νικόλαος Μανωλάκος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΓΕΝ υποναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ.

ΗΡΩΟ ΜΕΣΑ

Επίσης, έδωσαν το «παρών» ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού - Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ο διοικητής της Σχολής Εθνικής 'Αμυνας αντιστράτηγος Αναστάσιος Α. Σπανός, ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. Νικόλαος Ντούβας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων Καταδρομέων, μέλη οικογενειών των εκλιπόντων καθώς και εν ενεργεία αξιωματικοί.

ΗΡΩΟ ΜΕΣΑ 1

Σημειώνεται ότι στο μνημόσυνο παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ο Ιερολοχίτης και Καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας. Αμέσως μετά το μνημόσυνο, μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και απεβίωσε. Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας γεννήθηκε στο χωριό Πουλίτσα Κορινθίας στις αρχές του 1921. Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1940. Αποστρατεύθηκε το 1980 με τον βαθμό του αντιστράτηγου και με τον τίτλο του «Επίτιμου Διοικητού 1ης Στρατιάς».

Στη διάρκεια της 40ετούς σταδιοδρομίας του στον Ελληνικό Στρατό, υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως αξιωματικός σε στρατηγεία του ΝΑΤΟ, ως ακόλουθος Ενόπλων Δυνάμεων Βουκουρεστίου-Βουδαπέστης (1968-70), ως Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ (1977), ως Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (1979-80).

Ο στρατηγός Κόρκας συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης (1941), της Βορείου Αφρικής (1942-43), των νησιών του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων (1943 - 45), όπως και στις επιχειρήσεις του Εμφυλίου πολέμου (1947 - 49), όπου και τραυματίσθηκε δύο φορές.

Το «αντίο» Παναγιωτόπουλου, Κόρκα

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποχαιρετώντας τον Κωνσταντίνο Κόρκα, δήλωσε: «Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε. Ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο Καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων του Έθνους, αφού τίμησε τους πεσόντες συμπολεμιστές του». 

«Κρατώ μια φράση του, από το πρόσφατο ταξίδι μας στη Σύμη: "Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος. Δεν κόβεται, δεν διχοτομείται". Αθάνατος!» υπογραμμίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε τα εξής για τον τελευταίο Ιερολοχίτη: «Αντίο Στρατηγέ, Μέντορα, φίλε, πατέρα, αδερφέ... εν όπλοις. Αντίο Μεγάλε Έλληνα. Άξιο τέκνο της Πατρίδος!».

«Έφυγες στο Καβούρι, εκεί που μνημονεύσαμε μαζί και σήμερα όλους τους συμπολεμιστές σου! Σε ευχαριστώ για όλα! Θα 'σαι πάντα ο Φάρος κι η Πυξίδα μας!» προσθέτει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

{https://ift.tt/IkZdu7C}

#ΙΕΡΟΣ_ΛΟΧΟΣ #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ_ΚΟΡΚΑΣ #ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ #ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/xOtT8S2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη