Λαγκάρντ: Αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο, τέλος όμως τα αρνητικά τον Σεπτέμβριο

Λαγκάρντ: Αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο, τέλος όμως τα αρνητικά τον Σεπτέμβριο

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου πέφτει η «αυλαία» για τα αρνητικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με την επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, σε ανάρτηση της σε μπλόγκ, ανέφερε σήμερα ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο (κάτι που ήδη έχει προεξοφληθεί από την αγορά), ενώ προανήγγειλε το τέλος των αρνητικών επιτοκίων στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

«Αναμένουμε ότι οι καθαρές αγορές στο πλαίσιο του APP θα τελειώσουν πολύ νωρίς το τρίτο τρίμηνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας ότι «αυτό θα μας επέτρεπε μια αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις οδηγίες που ήδη έχουμε δώσει. Με βάση τις τρέχουσες προοπτικές, είναι πιθανό να είμαστε σε θέση να εξέλθουμε από τα αρνητικά επιτόκια μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου», επεσήμανε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

#ΚΡΙΣΤΙΝ_ΛΑΓΚΑΡΝΤ #ΕΚΤ #ΕΠΙΤΟΚΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/awdS7zG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη