-->

ΑΠΘ: Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε ο τραπεζικός που θεωρήθηκε ασφαλίτης

ΑΠΘ: Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε ο τραπεζικός που θεωρήθηκε ασφαλίτης

Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο τραπεζικός υπάλληλος που κατηγορήθηκε ως «ασφαλίτης» για την συμμετοχή του στην ένταση στο ΑΠΘ.

Καταδικάστηκε για εξύβριση αστυνομικών ο 48χρονος τραπεζικός υπάλληλος σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Είχε συλληφθεί κατά τα επεισόδιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο 48χρονος απευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς και φέρεται να τους είπε «τι κάνετε, ρε, φοράτε παντελόνια», ενώ στη συνέχεια «αποπειράθηκε να αρπάξει σακίδιο με δακρυγόνα», όπως κατέθεσε αστυνομικός. Παρόλα αυτά, όπως καταγράφεται στο βίντεο, οι αστυνομικοί τον σπρώχνουν και εκείνος κάνει στην άκρη, αλλά παραμένει στον χώρο και μιλάει στο τηλέφωνο ενώ θα μπορούσε να αποχωρήσει και να μην συλληφθεί.

{https://www.youtube.com/watch?v=AAxGHv34x8I&t=2s}

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας ότι πρόθεσή του ήταν να «διαλύσει τις αντιμαχόμενες πλευρές». «Ως απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, πολίτης της χώρας και πατέρας προέτρεψα τους φοιτητές να πάνε να διαβάσουν, και τους αστυνομικούς να μην τα βάζουν με πιο αδύναμους σωματικά, όπως είναι οι φοιτητές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι βρέθηκε στο σημείο επιστρέφοντας από τη δουλειά του (σ.σ. κατά δήλωσή του είναι τραπεζικός υπάλληλος). Ζήτησε δε, συγγνώμη από τους αστυνομικούς επειδή «έθιξα τον ανδρισμό τους», ενώ ολοκλήρωσε την απολογία του με την φράση «ειρήνη υμίν».

Ο 48χρονος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

 

#ΑΠΘ #ΦΥΛΑΚΙΣΗ #ΚΑΤΑΔΙΚΗ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Ab5suZi
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->